Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MARCEL BAUDET

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1951 - heden

Genre

hedendaags

Online

www.marcelbaudet.com

Biografie Marcel Baudet

Marcel Baudet (1951) studeerde in Groningen aan het Stedelijk Conservatorium hoofdvak piano en theorie, en tegelijkertijd geschiedenis aan de Rijksuniversiteit. Hij kreeg les van Johan van der Meer en vervolgens, op het conservatorium, van Jan Kruijt en George van Renesse. Overige docenten waren Alfred Salten (orkestdirectie), Willem Frederik Bon (orkestratie) ...
Volledige biografie...

Biografie Marcel Baudet

1951

Marcel Baudet (1951) studeerde in Groningen aan het Stedelijk Conservatorium hoofdvak piano en theorie, en tegelijkertijd geschiedenis aan de Rijksuniversiteit. Hij kreeg les van Johan van der Meer en vervolgens, op het conservatorium, van Jan Kruijt en George van Renesse. Overige docenten waren Alfred Salten (orkestdirectie), Willem Frederik Bon (orkestratie) en Tristan Keuris (compositie). Zijn belangrijkste ontwikkeling heeft hij te danken aan Vlado Perlemuter, Louis Kentner en György Sebök.

Al tijdens zijn conservatoriumopleiding trad Marcel Baudet regelmatig op als solist en in kamermuziekcombinaties. Gedurende diezelfde periode werkte hij als pianist in het Noord-Hollands Philharmonisch Orkest. Hij heeft zich ook met jazz bezig gehouden. Met een eigen jazzkwintet, waarvoor hij het meeste werk zelf componeerde en arrangeerde, heeft hij in de jaren ‘70 talloze optredens in binnen- en buitenland verzorgd.
Marcel Baudet is hoofdvakdocent piano aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en het Conservatorium van Amsterdam. Tevens doceert hij aan de prestigieuze Yehudi Menuhin School in Stoke d’Abernon (Engeland).
Hij vervulde bestuursfuncties bij de European Piano Teachers Association (EPTA) en de Stichting Jong Muziektalent Nederland (SJMN) en schreef tientallen artikelen voor het Piano Bulletin. Hij is bovendien een veel gevraagd jurylid bij (inter)nationale pianoconcoursen. Als vervolg op zijn ervaringen met het onderwijs aan jong pianotalent richtte hij in 1999 de Young Pianist Foundation (YPF) op, waarvan hij sindsdien de artistieke leiding heeft. In die hoedanigheid is hij ook directeur van het YPF Nationaal Pianoconcours en het YPF Pianoconcours Jazz. In de afgelopen 20 jaar hebben veel van zijn leerlingen gewonnen op nationale en internationale concoursen.
In het jaar 1995 ontving hij de Buma/Stemra-prijs voor de beste toegepaste filmmuziek.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Marcel Baudet

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer