Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MARCEL COENEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1972 - heden

Genre

gitaar, metal

Marcel Coenen

Marcel Coenen is gitarist in onder meer Lemur Voice en Sun Caged. Hij brengt vanaf 2000 ook solo platen uit. In 1998 komt hij bij de Nationale Gitaar Kampioenschappen als winnaar uit de bus als 'beste rockgitarist'. Coenen maakt tevens deel uit van de Joe Satriani-coverband Time Machine en de ...
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar

Genoemd in de biografie van

1993   Lemur Voice

Biografie Marcel Coenen

Marcel Coenen is gitarist in onder meer Lemur Voice en Sun Caged. Hij brengt vanaf 2000 ook solo platen uit. In 1998 komt hij bij de Nationale Gitaar Kampioenschappen als winnaar uit de bus als 'beste rockgitarist'. Coenen maakt tevens deel uit van de Joe Satriani-coverband Time Machine en de metalcoverband Stormrider.

In bezetting van

Lemur Voice   gitaar
Sun Caged   gitaar

1986 - 2006

Marcel Coenen (Sittard, 21 september 1972) krijgt op zijn tiende zijn eerste gitaar. Vier jaar later speelt hij hardrockcovers in zijn eerste band Streethawk gevolgd door de band Sanctus Spiritus. Hij wordt geïnspireerd door Yngwie Malmsteen en speelt speedmetal in Speedica waarmee hij een album opneemt. De gitarist laat zich ook beïnvloeden door o.a. Joe Satriani, James Hetfield, Allan Holdsworth, Greg Howe, Meshuggah en Steve Vai. Na een bezettingswisseling gaat Speedica verder onder de naam FORM. Met de groep Aura speelt de gitarist vanaf 1994 in eerste instantie werk van bands als Rush, Fates Warning, Dream Theater en Queensrÿche. Een demo met eigen materiaal levert een contract op bij het Amerikaanse label Magna Carta. Onder de nieuwe bandnaam Lemur Voice verschijnt op Magna Carta het debuutalbum Insights. Na Lemur Voice speelt Coenen in Sun Caged. De gitarist brengt in 2000 in eigen beheer het soloalbum Guitartalk uit. Drie jaar later wordt deze plaat heruitgebracht door Lion Music aangevuld met 4 bonustracks. In februari 2006 volgt zijn meer songgerichte tweede album Colour Journey. Daarnaast doet de gitarist sessiewerk voor acts als Hubi Meisel, Bob Katsionis en Mistheria maar ook voor minder voor de hand liggende artiesten als volkszangers Peter Beense en Henk Wijngaard. De dvd A Live Time Journey bevat een registratie van een optreden in De Bosuil te Weert op 28 januari 2006. Coenen wordt op het podium terzijde gestaan door veertien gastmuzikanten.

Henk Wijngaard Lemur Voice Peter Beense Sun Caged

2008

Coenen levert gastbijdragen op System Overload, het eerste album van Sander Gommans' project HDK. Hij is ook een van de deelnemers aan de eerste editie van A Metalized Christmas Tale, een kerstmetalshow die op zondag 28 december plaatsvindt in 013 te Tilburg, waaraan leden deelnamen uit bands als Epica, Stream Of Passion, Orphanage en After Forever, aangevuld met het Magnum Opus Rockestra.

HDK

Discografie Marcel Coenen

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Marcel Coenen

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer