Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MARCEL SERIERSE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1962 - heden

Genre

drums, jazz, pop, sessiemuzikanten

Online

Facebook

Marcel Serierse

Drummer Marcel Serierse is een veelgevraagd sessiemuzikant in zowel de pop- als jazzwereld. Met een aantal muzikanten werkt hij langdurig samen, zoals Laura Fygi, Ilja Reijngoud en Rosenberg Trio. Daarnaast geeft hij les aan het Conservatorium van Amsterdam.
Volledige biografie...

Instrumenten

drums

Genoemd in de biografie van

1989   Ellen Helmus
2007   Ilja Reijngoud

Biografie Marcel Serierse

Drummer Marcel Serierse is een veelgevraagd sessiemuzikant in zowel de pop- als jazzwereld. Met een aantal muzikanten werkt hij langdurig samen, zoals Laura Fygi, Ilja Reijngoud en Rosenberg Trio. Daarnaast geeft hij les aan het Conservatorium van Amsterdam.

In bezetting van

Batida   drums
Boys Commandos   drums

1984

Marcel Serierse (16 juli 1962) studeert cum laude af aan het Conservatorium van Rotterdam. Al in zijn studietijd is hij actief als drummer in onder meer de big band van componist Rob Madna en de Europese jeugdbigband Eurojazz.

1985

In New York krijgt Serierse les van de drummers Mel Lewis en Steve Gadd.

1986

Serierse is te horen op Now And Forever van Anita Meyer.

Anita Meyer

1990

Serierse wordt door de lezers van de Slagwerkkrant verkozen tot beste fusiondrummer van de Benelux.

1991

Serierse is voor het eerst te horen op een cd van de zigeunerjazzgroep Rosenberg Trio: Gypsy Summer. Hij wordt een van de vaste drummers van de groep, treedt regelmatig met hen op en speelt op meerdere cd's mee.

The Rosenberg Trio

1992

Opnieuw verkiezen de lezers van de Slagwerkkrant Serierse tot beste fusiondrummer van de Benelux. Hij treedt toe tot de vaste begeleidingsband van jazzzangeres Laura Fygi, met wie hij in de loop der jaren veelvuldig optreedt in binnen- en buitenland. Ook drumt hij op de cd Voorjaar van Henk Westbroek en op Nu van Conny Vandenbos.

Conny Vandenbos Laura Fygi

1993

Voor de derde keer verkiezen de Slagwerkkrantlezers Serierse tot beste fusiondrummer van de Benelux. Samen met zijn vader, de bassist Koos Serierse, en pianist Hans Vroomans brengt hij het jazzalbum We Love Music uit. De meeste nummers hierop zijn gecomponeerd door Koos Serierse. Als gastmuzikant is Serierse te horen op de cd The Fire Inside van Ten Sharp.

Ten Sharp

1995

Serierse is te horen op het album Turn Out The Lamplight van Laura Fygi en op Gypsy Swing van Rosenberg Trio.

1996

Serierse speelt op Liefdesbrief van de Nederlands-Griekse zanger Spiros en op Bloemen Op IJs van Benny Neyman.

Benny Neyman Spiros

2000

Serierse speelt op Want Ik Hou Van Jou van André Hazes.

André Hazes

2001

Rosenberg Trio brengt het album Suenos Gitanos uit, waar Serierse weer op drumt.

2003

Serierse is in twee verschillende gedaanten te zien op North Sea Jazz: met het quartet van jazztrombonist Ilja Reijngoud en met Laura Fygi. De cd Laura Fygi At Ronnie Scott's verschijnt, opgenomen in het illustere jazzcafé in Londen. Ook het Ilja Reijngoud Quartet brengt een album uit, het debuut New Arrival. Daarnaast is Serierse als sessiemuzikant te horen op Songs I Love To Share van Albert West. Serierse treedt toe tot het Jazz Orchestra Of The Concertgebouw. Het orkest speelt maandelijks in het Bimhuis en regelmatig in het Concertgebouw.

Albert West

2004

In mei geeft René Froger vier concerten in de Amsterdam ArenA. Serierse is een van de drummers bij de shows. Van de concerten verschijnt in december een cd. Ook dit jaar staat Serierse tweemaal op North Sea Jazz: met de Ilja Reijngoud Trombone Society en met het quintet van de Friese altsaxofoniste Tineke Postma. Serierse is te horen op het album Sky Lark van Peter Peuker.

René Froger

2005

Serierse is vaste drummer bij het Tom Beek Quintet. Het vijftal treedt regelmatig op en brengt de cd White & Blue uit op Tom Beeks eigen label TomLaLaRecords. Daarnaast is Serierse als vaste slagwerker bij Tineke Postma op het podium te zien. Zij brengt de dvd Live In Amsterdam uit, een registratie van een optreden in augustus in het Bimhuis, met Serierse op drums.

2006

Serierse drumt bij het Jazz Impuls Dubbelconcert met Tineke Postma en zangeres Fleurine. Hij treedt toe tot het kwartet van pianist Jasper van 't Hof, waarvan ook een cd verschijnt: The Yellow House.

Jasper van 't Hof

2007

In mei verschijnt de cd Live Under The Sun van het Tom Beek Quintet, een liveregistratie van twee concerten in januari, in het Bimhuis in Amsterdam en Sociëteit de Burcht in Leiden. Serierse drumt in de begeleidingsband van Tineke Postma en Fleurine tijdens de Women Power Jazz Night van Jazz Impuls in Den Bosch. Ook is hij weer de vaste drummer van het Jazz Impuls Dubbelconcert, dit keer met zangeres Anne Chris en gitarist Wim Bronnenberg. Serierse drumt op het debuut van jazzzanger Alex Ryon.

2008 - 2011

De drummer begeleidt onder meer Paul de Leeuw en de Toppers.

2012 - 2013

Serierse maakt deel uit van de Ilja Reijngoud Group. Dit kwartet neemt het album Around The World op met Elizabeth Simonian. De aan het Rotterdamse Codarts afgestudeerde zangeres is geboren in Cyprus als kind van een Zweeds/Noorse moeder en een Armeense vader. De cd bevat een mix van Griekse en Armeense traditionele muziek met Scandinavische jazz.

Ilja Reijngoud

Discografie Marcel Serierse

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Marcel Serierse

Video Marcel Serierse

Marcel Serierse playing p...
Marcel Serierse playing part 2 by Leon in the Netherlands
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Marcel Serierse playing part 2 by Leon in the Netherlands

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer