Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MARGA BULT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

02-07-1956 - heden

Genre

zang

Marga Bult

Zangeres Marga Bult (geboren als Marga Groeneveld in Lattrop, 2 juli 1956) wordt in 1981 door Peter Koelewijn uit 250 zangeressen gekozen als vervanger van Gemma van Eck in de meidengroep Babe. De als verpleegkundige afgestudeerde zangeres heeft voor die tijd als tienerster enkele singles uitgebracht en samen met Marianne ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1987   Babe
1987   Peter Koelewijn
1994   Dennie Christian

Biografie Marga Bult

Zangeres Marga Bult (geboren als Marga Groeneveld in Lattrop, 2 juli 1956) wordt in 1981 door Peter Koelewijn uit 250 zangeressen gekozen als vervanger van Gemma van Eck in de meidengroep Babe. De als verpleegkundige afgestudeerde zangeres heeft voor die tijd als tienerster enkele singles uitgebracht en samen met Marianne Wolsink (ex-Teach-In) deel uitgemaakt van het duo Tulip. Na het stoppen van Babe in 1986 gaat Bult solo verder. In 1987 vertegenwoordigt ze onder de naam Marcha Nederland op het Eurovisiesongfestival in Brussel met het lied Rechtop In De Wind. Ze krijgt 83 punten en behaalt daarmee de vijfde plaats. Naast haar zangcarrière doet ze vanaf 1990 televisiewerk, als panellid van het programma Zeg 't Maar bij de VARA en als presentatrice van Een Bult Zon bij Radio Oost. In 1992 wordt ze vast panellid bij Zo Vader, Zo Zoon van de NCRV. In mei 2000 vormt ze samen met voormalige songfestivaldeelnemers Sandra Reemer en Maggie MacNeal het trio de Dutch~Diva's. Na het vertrek van Reemer in 2005 gaan Bult en MacNeal de Nederlandse theaters in met Diva's In Nood. In 2006 zet ze met Wim Rijken het duet Wie Weet Wat Liefde Is op single. Ze is als actrice in een aantal gastrollen te zien in de populaire TV Oost-soapserie Van Jonge Leu En Oale Groond. In juli 2007 gaan de Dutch~Diva's voor stichting De Zonnebloem opnieuw de theaters in met een musical. Marga Bult viert haar 40-jarige muzikantencarrière in 2010 met een jubileumfeest in haar woonplaats Denekamp. Samen met Jan Rietman en Jan Tuijp (ex-BZN) vormt ze eind 2012 de gelegenheidsband Rock & R'All Stars. Gitarist Dany Lademacher (Herman Brood), drummer Ton op 't Hof, saxofonist Jan Kooper en gitarist Albert Deinum maken ook deel uit van de band. Met Edwin van Hoevelaak neemt ze in 2013 een jubileumalbum op dat bestaat uit duetten met verschillende bevriende artiesten.

In bezetting van

Babe   zang
Dutch~Divas   zang
Marcha   zang
Tulip   zang

Discografie Marga Bult

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Marga Bult

Audio/Video Marga Bult

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer