Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MARGIE BALL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

29-06-1948 - 12-10-1999

Genre

pop, zang

Margie Ball

Zangeres uit Voorschoten, van Indonesische afkomst. Ze scoort in 1965 een hit met het nummer Goodbye To Love.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1948   Martine Bijl

Biografie Margie Ball

Zangeres uit Voorschoten, van Indonesische afkomst. Ze scoort in 1965 een hit met het nummer Goodbye To Love.

1962

In 1950 komt Johanna Margaretha Bal (29 juni 1948) met haar ouders uit Indonesiƫ naar Nederland. In 1962 begint ze met zingen in haar woonplaats Oegstgeest, vaak begeleid door de Gamblers.

1965

Onder de naam Margie Ball scoort ze een hitje met Goodbye To Love, waardoor ze een tijd in landelijke belangstelling staat. Ze weet het hitsucces echter niet te continueren: de singles I've Been Crying en Darling I Love You floppen beiden.

1966

Na nog twee geflopte Engelstalige singles besluiten ze het over een andere boeg te gooien: Ball gaat in het Nederlands zingen. Het mag echter niet baten; de single Avond flopt wederom.

1967

Ook de single Mijn Leven Dag En Nacht flopt. Ball heeft inmiddels een relatie met de leider van het Haagse orkest The Cosy Corner Street Paraders. Ze is tevens gastvocaliste op het album van de band.

The Cosy Corner Street Paraders

1969

Margie Ball probeert het nog eenmaal, maar ook de single met in dit verband ietwat treurige titel Play The Drama To The End flopt jammerlijk. Hierna wordt het stil rond de zangeres.

1976

Ball is te horen op de LP A Salute To Eddie Condon van de Billy B. Jacket Band. Ze zingt hierop de nummers Rap Your Troubles In A Dream en Learning The Blues.

1999

Margie Ball overlijdt op 12 oktober.

Discografie Margie Ball

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Margie Ball

Video Margie Ball

Margie Ball Goodbye To Love
Margie Ball Goodbye To Love
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Margie Ball Goodbye To Love

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer