Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MARGRIET EHLEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1943 - heden

Genre

hedendaags

Online

www.limburgsecomponisten.nl

Biografie Margriet Ehlen

Margriet Ehlen is geboren op 28 september 1943 te Heerlen. Opleiding Zij studeerde schoolmuziek aan het Maastrichts Conservatorium (eindexamen 1966), koordirectie bij Jan Eelkema aan het Rotterdams Conservatorium (1973), piano bij Bart Berman (1967-1973) en Kees Steinroth (1979-1983). Zij studeerde compositie bij Gerard Kockelmans, Willem de Vries Robbé en Robert Heppener. Activiteiten Als muziekdocente ...
Volledige biografie...

Biografie Margriet Ehlen

1943

Margriet Ehlen is geboren op 28 september 1943 te Heerlen.


Opleiding

Zij studeerde schoolmuziek aan het Maastrichts Conservatorium (eindexamen 1966), koordirectie bij Jan Eelkema aan het Rotterdams Conservatorium (1973), piano bij Bart Berman (1967-1973) en Kees Steinroth (1979-1983). Zij studeerde compositie bij Gerard Kockelmans, Willem de Vries Robbé en Robert Heppener.


Activiteiten

Als muziekdocente was zij verbonden aan de Pedagogische Akademie te Maastricht, het Bisschoppelijk College te Sittard (1965-1969) en aan de Pedagogische Akademie Thomas Morus te Rotterdam (1969-1979). Van 1980 tot 1983 verzamelde en documenteerde zij de compositorische nalatenschap van Gerard Kockelmans. Voor haar poëzie ontving zij in 1997 de Peter Kempkens literatuurprijs en vier Veldeke-onderscheidingen. (1995- 1999).


Composities

Als componiste heeft Margriet Ehlen een geheel eigen stijl ontwikkeld, waarin elementen uit de Franse romantiek en het impressionisme zijn vertegenwoordigd, maar ook verbindingen met de latere Franse scholen (Milhaud). Dit manifesteert zich vooral in de harmoniek, die vrijwel steeds in dienst van de expressie en klankkleur staat. Zij schreef werken voor orgel, kamermuziekbezettingen, en vooral voor de menselijke stem: vocale composities op gedichten van o.a. Wiel Kusters, Gerrit Achterberg, Emily Dickinson, Anna Bijns en Elly de Waard.

Margriet Ehlen
2006

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Margriet Ehlen

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer