Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MARGRIET ESHUIJS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Margriet Eshuijs

Periode

1952 - heden

Genre

gitaar, pop, zang

Online

Officiële website

Margriet Eshuijs

Zaanse zangeres die na het ontbinden van de band Lucifer een solo-carriere begint. Daarnaast geeft ze jarenlang zangles aan het Alkmaars conservatorium.
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, zang

Bezetting

Maarten Peters   arrangeur, componist, gitaar, producer
Mark Eshuis   drums, percussie
Co Vergouwen   toetsinstrumenten
David de Marez Oyens   basgitaar

Overige muzikanten

Mark Boon   achtergrondzang, gitaar
Ton op 't Hof   drums
Jan Hollestelle   basgitaar
Lex Bolderdijk   gitaar
Peter Schön   toetsinstrumenten
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1951   Lex Bolderdijk
1970   Willem Ennes
1975   Lisa Boray
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Margriet Eshuijs

Zaanse zangeres die na het ontbinden van de band Lucifer een solo-carriere begint. Daarnaast geeft ze jarenlang zangles aan het Alkmaars conservatorium.

In bezetting van

Equipe Z  
Lucifer   zang
Names And Faces   zang
The Marileens  

1978

Margriet Eshuijs Omdat de kosten om de band Lucifer in stand te houden te hoog worden, kiest Margriet Eshuijs voor een solo-carrière en ontbindt ze de band.

Lucifer

1979

Margriet Eshuijs Met producer Tom Salisbury en enkele Amerikaanse studiomuzikanten neemt Eshuijs het album On The Move Again op. Voor de plaat ontvangt de zangeres een Edison en de Pall Mal Exportprijs maar omdat het album geen hitsingle bevat, vallen de verkoopresultaten nogal tegen. Daarnaast profileert Margriet zich steeds meer als een rockzangeres en helaas wordt dit door haar publiek niet erg gewaardeerd.

Tom Salisbury

1981

Onder de naam Margriet Eshuijs Band wordt de plaat Right On Time uitgebracht, waarbij Margriet bijgestaan wordt door Peter Schön, Lex Bolderdijk, Jan Hollestelle en Ton op 't Hof. De ballad Black Pearl wordt een hit. Deelname aan het Knokke Festival levert haar de Personality Prijs op. Ook de Tros Productieprijs valt haar ten deel.

1982

Margriet Eshuijs ontvangt een Edison voor Beste Popalbum (Right On Time) en Beste Popsingle (Black Pearl).

1983

Het album Eye To Eye verschijnt. Hierop is vooral door toetsenist Peter Schön geschreven en geproduceerd materiaal te vinden.

1984

Als enkele leden van de Margriet Eshuijs Band gaan spelen in de band van de Dolly Dots vormt de zangeres een nieuwe band met drie voormalige leden van Solution (Willem Ennes en Harry Hardholt), Evert Woud en drummer Arno van Nieuwenhuizen (ex-Daniel Sahuleka).

Daniël Sahuleka Dolly Dots Solution

1985 - 1989

De platenproductie stagneert maar Margriet Eshuijs' stem is vaak te horen in reclamespots. Ook treedt ze veel op, in de periode 1985-1986 met een band die bestaat uit Bobby Langenberg (ex-The Frog) op drums, Alex Buurman op toetsinstrumenten, Lando Milan (Ex-Delrose, Precious Wilson) op basgitaar en achtergrondzang en Mark Boon op gitaar. Naast een theatertour (met ondermeer Hugo de Bruin op gitaar, hij duikt ook weer op tijdens de theatertour in 1994) ook verrassende optredens met het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Amsterdams Philharmonisch Orkest en het Symphonie Orkest Forum. Daarnaast geeft ze les aan het Conservatorium in Alkmaar en presenteert ze de Teleac cursus Rock School.

Amsterdams Philharmonisch Orkest Precious Wilson The Frog

1990 - 1992

Met haar levenspartner Maarten Peeters werkt Eshuijs aan het opnemen van een nieuwe plaat, Sometimes, die in 1991 verschijnt. De plaat levert haar een Gouden Harp op.

1993

Het album The Wee Small Hours verschijnt, met easy listening-getint repertoire.

1994

Gitarist Maarten Peters treedt toe tot de band waarop dan al enige jaren toetsenist De Grood vast deel van uit maakt. Peters wordt de 'huiscomponist' van Eshuijs.

1995 - 1996

In deze periode is bassist Eric Coenen een van de bandleden in de Margriet Eshuijs Band. Hij gaat mee op tournee en is te horen op het album Shadow Dancing.

Eric Coenen

1998

Eshuijs neemt ter gelegenheid van haar 25 jarig jubileum als zangeres een CD op in de Wageningse schouwburg Junushof. Naast toetsenist Ruud De Grood en Maarten Peters maakt bassist David de Marez Oyens vast onderdeel uit van de begeleidingsgroep.

David de Marez Oyens

1999

Eshuijs viert in april haar 25-jarig jubileum met een optreden in het Zaanse Zaantheater. Daar wordt ze benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

2000

Aan het eind van het jaar start de Magic Moments tour. Eshuijs kan het optreden en lesgeven niet meer combineren en stopt na tien jaar als docente aan het Alkmaarse conservatorium.

2001

Het album Time (release: 24 september), dat door Maarten Peters is geschreven en geproduceerd, bevat rock, pop, blues, country, latin en symfonische invloeden.

2003

Het optreden in het Vondelpark op 27 juni is de eerste met nieuwe toetsenist Co Vergouwen. 18 september gaat de tournee Unplugged In Concert in première.

2004

Margriet Eshuijs Eshuijs doet twee tournees - In Concert en In Concert Unplugged - waarvan opnamen worden gemaakt voor een later te verschijnen dvd.

2005

De dvd In Concert verschijnt in maart. Een maand eerder begint de nieuwe tournee.

2006

Margriet Eshuijs In Concert reist tot eind april 2007 door Nederland. Zestien liedjes, opgenomen tijdens een optreden in het Zaantheater, verschijnen in het najaar op het gelijknamige album. Naast klassiekers uit het repertoire van Eshuijs bevat de cd vier songs die nog niet eerder zijn uitgebracht: Stay, Find It In Your Heart, The Dancer en Flowerchild. Maarten Peters verzorgt de vocalen van de bonustrack White Horses In The Snow.

Discografie Margriet Eshuijs

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Margriet Eshuijs

Audio/Video Margriet Eshuijs

Video Margriet Eshuijs

Parkpopfestival in Den Ha...
Parkpopfestival in Den Haag (1982)
Margriet Eshuijs ♪ Window...
Margriet Eshuijs ♪ Window Of Love ♫ (1979)
platenkast van Margriet E...
platenkast van Margriet Eshuijs (jr, music scene 10, 1993)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Margriet Eshuijs ♪ Window Of Love ♫ (1979)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer