Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MARIA MILSTEIN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Persfoto 2017 (bron: officiële website)

Periode

1985 - heden

Genre

klassiek, viool

Online

Officiële website

Maria Milstein

Maria Milstein is afkomstig uit een muzikale familie in Moskou. Haar vader is een bekend pianist, haar moeder speelt altviool en haar opa was een vermaarde pianopedagoog en verbonden aan het Tchaikovsky Conservatorium in Moskou. Op haar vijfde begint Maria Milstein met de viool.
Volledige biografie...

Instrumenten

viool

Genoemd in de biografie van

2011   Gideon den Herder
2011   Hannes Minnaar

Biografie Maria Milstein

Maria Milstein is afkomstig uit een muzikale familie in Moskou. Haar vader is een bekend pianist, haar moeder speelt altviool en haar opa was een vermaarde pianopedagoog en verbonden aan het Tchaikovsky Conservatorium in Moskou. Op haar vijfde begint Maria Milstein met de viool.

In bezetting van

Van Baerle Trio   viool

1985

Maria Milstein wordt in 1985 te Moskou geboren.

1991

De familie Milstein verhuist naar Frankrijk.

2001

Maria Milstein studeert aan de muziekschool van Fiesole (Italië) bij de violisten Pavel Vernikov, Ilya Grubert en Alexander Vinnitsky.

2004

Milstein doet toelatingsexamen aan het conservatorium van Amsterdam. Daar studeert ze bij Ilya Grubert en bij David Takeno in Londen.

2007

Bij het concours Città di Brescia wint Milstein de tweede prijs.

2008

Maria Milstein wordt door The International Holland Music Sessions geselecteerd voor het "New Masters on Tour" programma voor 2009-2010, waarbij ze recitals in heel Europa zal spelen.

2010

Maria Milstein ontvangt de vioolbeurs van het Kersjes Fonds.

2011

Maria Milstein wint de tweede prijs bij het International Violin Competition 'Rudolfo Lipizer Prizeö' in Gorizia (Italië). Samen met Gideon den Herder en Hannes Minaar richt Milstein het Van Baerle Trio op.

Gideon den Herder Hannes Minnaar Van Baerle Trio

2014

Naast haar solocarrière en haar optredens met het Van Baerle Trio, gaat Milstein aan de slag als docent bij het Conservatorium van Amsterdam.

2017

Persfoto 2017 (bron: officiële website) Op 24 oktober verschijnt de cd La Sonate de Vinteuil, die ze met haar zus, pianiste Nathalia Milstein opneemt. Voor het project is muziek gekozen op basis van het werk van Marcel Proust. Tegelijkertijd wordt bekend gemaakt dat Maria Milstein de winnaar is van de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding die door het Fonds Podiumkunsten, namens de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, aan jonge getalenteerde musici wordt toegekend. De jury roemt het intense en lyrische karakter van haar spel.

Discografie Maria Milstein

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Maria Milstein

Audio/Video Maria Milstein

Video Maria Milstein

Maria Milstein Grieg Sona...
Maria Milstein Grieg Sonata n°3 in c minor op.45
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Maria Milstein Grieg Sonata n°3 in c minor op.45

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer