Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MARIA VERANO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

04-12-1958 - 12-11-2015

Genre

disco, Nederlandstalig, pop, zang

Maria Verano

Maria Verano (Maria Konijn, geboren in 't Zandt op 4 december 1958) maakt als kind deel uit van een kerkkoor en zingt vanaf haar zestiende in bandjes, waaronder de groep Pinguïn. Ze wordt ontdekt door producer Jacques Zwart met wie ze in 1980 de single Get Up opneemt. De zangeres ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1973   Eddy Hilberts

Biografie Maria Verano

Maria Verano (Maria Konijn, geboren in 't Zandt op 4 december 1958) maakt als kind deel uit van een kerkkoor en zingt vanaf haar zestiende in bandjes, waaronder de groep Pinguïn. Ze wordt ontdekt door producer Jacques Zwart met wie ze in 1980 de single Get Up opneemt. De zangeres behaalt hiermee in 1981 de elfde plaats in de Top 40. Haar tweede single Having Fun komt niet verder dan de tipparade. In de jaren tachtig brengt ze diverse singles uit, geproduceerd door onder meer Pim Koopman, Eddy Hilberts, Tim Griek en Roy Beltman. Na haar platencarrière levert Maria Verano haar stem aan reclamespotjes voor onder meer PTT Post, Tia Maria, Limara en Xylifresh. Ze treedt daarnaast regelmatig op in binnen - en buitenland op o.a. bedrijfsfeesten en cruiseschepen.

Discografie Maria Verano

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Maria Verano

Video Maria Verano

Maria Verano - Get up
Maria Verano  -  Get up
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Maria Verano  -  Get up

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer