Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MARIANNE WEBER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1955 - heden

Genre

levenslied, Nederlandstalig, zang

Online

Officiële website

Marianne Weber

Bekroonde zangeres van het levenslied. Scoort ondermeer grote hits samen met zanger Frans Bauer.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1968   Riny Schreijenberg
1988   Tom Peters
1990   Jacques Verburgt
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Marianne Weber

Bekroonde zangeres van het levenslied. Scoort ondermeer grote hits samen met zanger Frans Bauer.

In bezetting van

Het Holland Duo   zang

1992

De op 5 december 1955 in Utrecht geboren zangeres Marianne Weber (ex-Holland Duo) wordt landelijk aan de anonimiteit onttrokken door de singlehit Ik Weet Dat Er Een Ander Is. Het nummer wordt door platenmaatschappij Dino met een uitgebreide TV-campagne ondersteund en het betaalt zich terug: een nummer 1 notering op in de Nederlandstalige top 20 en een hoge top 10 notering in de top 40. Ook de tweede single, Huil Maar Niet Om Mij, gooit hoge ogen.

Het Holland Duo

1993

In maart krijgt Marianne haar eerste gouden CD uitgereikt in het Jacobi Theater in Utrecht. Diverse Nederlands artiesten komen hier bijeen om Marianne te feliciteren: Harry Slinger, Corry Konings, George Baker, Marco Borsato en Mary Servaes (de Zangeres Zonder Naam), die de gouden award uitreikt. Van enige vorm van afgunst blijkt dan ook op geen enkele manier sprake. Ook met de daaropvolgende singles en CD's loopt het geweldig.

Corry Konings Hans Bouwens Harry Slinger

1994

Nadat ze ook voor haar tweede CD een gouden plaat heeft mogen ontvangen (ditmaal uit handen van André Hazes) wordt Marianne in oktober 1994 voor de single Diep In Mijn Hart bekroond met de Edison in de categorie Levenslied.

1995

De vliegende start waarmee Marianne's carrière een vlucht nam komt enigszins tot bedaren. Hoewel de zangeres veelvuldig live optreedt komt het niet tot nieuwe hitsuccessen. Al slaagt de elpee Rozen Op Satijn er begin 1996 wel in de albumlijsten te halen.

1996

In het diepste geheim neemt Marianne een CD op met de steeds populairder wordende jonge zanger Frans Bauer. Om de luwte enigszins te camoufleren besluit platenmaatschappij Dino om de CD's Rozen Op Satijn en Alles In Het Leven samen te voegen en opnieuw op de markt te brengen.

1997

Release van de duo-CD met Frans Bauer. De gezamenlijke plaatpresentatie, om middernacht in een platenwinkel in Den Bosch, leidt tot hectische taferelen. Maar de stunt mist zijn effect niet. Binnen de kortst mogelijke keren staan de singles De Regenboog en Eens Schijnt Weer De Zon hoog in de landelijke hitlijsten. De commotie vormt aanleiding tot een nieuwe piek in Marianne's loopbaan. Er verschijnt een weer succesvolle nieuwe CD en een compilatie van haar grootste hits.

1998

Met drie nieuwe singles en een nieuwe CD (Jou Vergeet Ik Niet) zit Marianne allesbehalve stil. Ook al zijn haar liedjes misschien minder op Radio 3 te horen. Op piratenstations en het op Nederlandstalige muziek gerichte Radio Noordzee Nationaal is er van slijtage echter beslist geen sprake.

1999

Marianne komt uit de kast, zoals dat heet. Ze blijkt al een tijdlang samen te leven met haar levenspartner Rita. Voor haar populariteit heeft deze bekentenis geen consequenties.

2000

De single Als Jij Dit Huis Straks Verlaat verschijnt. Bovendien neemt Marianne samen met Frans Bauer de single Wat Ik Zou Willen op. De royalty's van Frans en Marianne gaan naar de slachtoffers van de vuurwerkramp in Enschede. Het tweede duetten album Wat Ik Zou Willen met Frans Bauer verschijnt en bereikt vrijwel meteen de platina status. Van de plaat wordt ook een complete karaoke versie uitgebracht. Ook de royalties van het duetten album gaan naar een goed doel. De Brabantse zangeres Charlène, de jeugdige ontdekking van Marianne Weber, zingt voor het eerst voor het grote publiek tijdens de finale van het tv-programma Your Big Break.

Charlène Frans Bauer

2001

Weber doet met een orkest haar eerste theatertour die in januari van start gaat. Het album Country & Weber is, zoals de titel aangeeft, een plaat vol Nederlandstalige countryliedjes.

2002

Tijdens haar jubileumgala Tien Jaar Marianne Weber in het Fortis Circus Theater te Scheveningen ontvangt de zangeres uit handen van Jantje Smit een gouden plaat voor haar album Country en Weber. De registratie van het galaconcert verschijnt in september op cd, video en dvd.

2003

De compilatie Haar Mooiste Hits verschijnt bij het label Dino.

2004

De hitsingle Moeders Laatste Briefje gaat vooraf aan het album Hartje Van Goud dat eind april uitkomt. De cd is een ode aan de smartlap en bevat o.a. drie nummers die zijn geschreven door Johnny Hoes, met wie Weber ook een duet zingt. De teksten van twee liedjes zijn geschreven door Jeffrey Weber, de zoon van de zangeres. Marianne Weber zit op 28 mei samen met Harry Slinger van Drukwerk (voorzitter) en Johnny Hoes in de jury tijdens de finale van het TROS-programma Een Ster In 40 Dagen, een talentenjacht waarbij wordt gezocht naar een nieuwste ster van het levenslied.

Drukwerk Johnny Hoes

2005

Webers laatste Nederlandse optreden in 2005 is op 28 november in Theater Vredenburg te Utrecht, georganiseerd door Johnny Hoes met wie de zangeres ook een duet zingt. Uit handen van Hoes krijgt ze een gouden album uitgereikt voor Hartje Van Goud. Op die avond wordt ook het eerste exemplaar aangeboden van het verzamelalbum Haar Mooiste Liedjes. Tijdens haar verblijf in Curaçao in december worden opnamen gemaakt voor een televisiespecial bij de TROS. De zangeres viert op het eiland haar vijftigste verjaardag.

2006

Als voorloper van het album Lichtjes In Jouw Ogen komt in februari de single De Italiaan uit. Het plaatje komt binnen op de elfde plaats van de single top 100. Lichtjes In Jouw Ogen is een levensliedalbum met ook enkele feestelijke nummers. Marianne Weber is op 17 maart een van de optredende artiesten tijdens het Giga Piraten Festijn in het Gelredome te Arnhem. Op 24 april ontvangt Marianne Weber in het Pim Jacobs Theater in Maarssen uit handen van producer en componist Emile Hartkamp een Lifetime Achievement Award naar aanleiding van de verkoop van meer dan 1 miljoen geluidsdragers.

2007

In mei wordt de zangeres grootmoeder na de geboorte van haar eerste kleinkind. Eind juli verschijnt de single 'n Meisje Huilt. Het album Tranen Van Geluk (augustus) bevat veertien nieuwe liedjes 'met de herkenning van een traan, een snik en een vrolijke lach'. Met het album behaalt Weber voor het eerst in haar carrière de eerste plaats van de albumlijst.

2008

Het duettenalbum Frans & Marianne van Frans Bauer en Marianne Weber komt in de eerste week binnen op eerste plaats in de Album Top 100 en behaalt de platina status. De cd bevat onder meer de hitsingle Als Ik Met Jou Door De Wolken Zweef. Op 6, 7, 8 en 9 december geeft het duo vijf concerten in Ahoy' Rotterdam.

2010

In januari tekent Marianne Weber een contract bij Berk Music Productions. Weber schuift de zeventienjarige zangeres Sieneke Peeters uit Nijmegen naar voren als een van de vijf deelnemers van het Nationaal Songfestival. Peeters' versie van Pierre Kartner liedje Ik Ben Verliefd Shalalie wordt op 7 februari de winnaar. Sieneke is daarmee de jongste solodeelneemster ooit die Nederland heeft vertegenwoordigd op het Eurovisie Songfestival. Ze komt niet verder dan de voorronde. Het zakelijke contract tussen Weber en Sieneke duurt tot augustus 2011.

2011

Op 18 april doet Marianne Weber in het Circustheater te Scheveningen een eenmalig concert met de First Showband ten bate van het KWF For Life, een benefiet voor KWF Kankerbestrijding. Op dezelfde avond presenteert ze haar nieuwe album.

2013

Ode Aan Jou is een duettenalbum met Willem Barth. Op de plaat wordt het levenslied afgewisseld met opbeurende liedjes, met in de begeleiding onder meer de accordeons van Manfred Jongenelis en Rolus Karssen. De meeste liedjes zijn geschreven door Jeffrey Weber.

Willem Barth

2014

In september komt de zangeres met de single Reuzenrad, geproduceerd door Waylon van der Heijden. Het nummer was eerder opgenomen door Gert & Hermien. In december geeft Weber een kerstconcert in het Circustheater te Scheveningen met orkest en koor.

Gert & Hermien

Discografie Marianne Weber

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Marianne Weber

Video Marianne Weber

Artiesten Voor Azië-Giro ...
Artiesten Voor Azië-Giro 555 ~ Als je iets kan doen
Marianne Weber & Jan Verh...
Marianne Weber & Jan Verhoeven ♪ Let It Be Me ♫ (1992)
Marianne Weber & Jan Verh...
Marianne Weber & Jan Verhoeven ♪ Ik Kan Niet Zonder Jou ♫ (1992)
Marianne Weber & Willem B...
Marianne Weber & Willem Barth - Ode Aan Jou
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Marianne Weber & Jan Verhoeven ♪ Ik Kan Niet Zonder Jou ♫ (1992)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer