Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MARIBELLE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Maribelle bij Avro's TopPop 1984 (bron: fotocollectie Beeld en Geluid)

Periode

1960 - heden

Genre

pop, songfestival, zang

Pseudoniemen

Marietje Kwakman

Maribelle

De Volendamse zangeres Marietje Kwakman (4 april 1960) zingt begin jaren zeventig op jeugdige leeftijd en in klederdracht mee met het Volendams Operakoor. Daarna zingt ze heel even bij BZN en maakt ze deel uit van de band Spryng. Na een eerste poging in 1981 om het Nationaal Songfestival te ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1980   Peter van Asten
1980   Richard de Bois
1984   Vulcano
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Maribelle

De Volendamse zangeres Marietje Kwakman (4 april 1960) zingt begin jaren zeventig op jeugdige leeftijd en in klederdracht mee met het Volendams Operakoor. Daarna zingt ze heel even bij BZN en maakt ze deel uit van de band Spryng. Na een eerste poging in 1981 om het Nationaal Songfestival te winnen (met het liedje Marionette), lukt het haar in 1984 wel en mag de zangeres met het liedje Ik Hou Van Jou Nederland vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival.

In bezetting van

BZN   zang
Marietje en het Volendams Operakoor   zang
Spryng   zang

Discografie Maribelle

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Maribelle

Audio/Video Maribelle

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer