Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MARIJKE MERCKENS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Marijke Merckens in de Rob de Nijs Show van de VARA, 1965 (Bron: fotocollectie Beeld en Geluid)

Periode

03-02-1940 - 09-02-2023

Genre

zang

Online

Beeld en Geluidwiki

Pseudoniemen

Marijke Ouwejan

Marijke Merckens

Actrice en zangeres Marijke Merckens treedt in de jaren 60 op naast Wim Sonneveld en Rob de Nijs. Ook brengt ze enkele singles uit, waaronder een Nederlandstalige versie van Poupée De Cire, Poupée De Son van France Gall, getiteld De Modepop. Als actrice is ze te zien in fims en ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1964   Wim Sonneveld

Biografie Marijke Merckens

Actrice en zangeres Marijke Merckens treedt in de jaren 60 op naast Wim Sonneveld en Rob de Nijs. Ook brengt ze enkele singles uit, waaronder een Nederlandstalige versie van Poupée De Cire, Poupée De Son van France Gall, getiteld De Modepop. Als actrice is ze te zien in fims en televisieseries (o.a. De zevensprong en Medisch Centrum West. Haar stem is te horen in hoorspelen en op elpees met verhalen.

Discografie Marijke Merckens

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Marijke Merckens

Audio/Video Marijke Merckens

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer