Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MARIUSZ

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Mariusz

Periode

2005 - heden

Genre

Friestalig, singer-songwriter

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Mariusz & De Muzikanten

Mariusz

Mariusz is Marius de Boer, voormalige voorman van de Friestalige popgroep Reboelje.
Volledige biografie...

Bezetting

Marius de Boer   componist, gitaar, piano, sampler, tekstschrijver

Overige muzikanten

Peter Hartmann   basgitaar
Rogier Trampe   gitaar
Ruben Soer   drums

Genoemd in de biografie van

2005   Reboelje
2006   Piter Wilkens
2007   De Kast

Biografie Mariusz

Mariusz is Marius de Boer, voormalige voorman van de Friestalige popgroep Reboelje.

2004

In februari wordt bekend gemaakt dat Reboelje niet langer meer bestaat. Voorman Marius de Boer stopt voorlopig met het maken van muziek en concentreert zich op zijn label Marista.

Reboelje

2005

Mariusz In februari wordt De Boer samen met andere Friese artiesten gevraagd een bijdrage te leveren aan een benefietconcert ten bate van de slachtoffers van de tsunami in Azië. Onder de naam Mariusz begeleidt de zanger zichzelf op piano en gitaar, gecombineerd met sampler en sequencer. Zijn solo-optreden wordt zeer gewaardeerd en meerdere optredens volgen. Eind juni verschijnt Spyt, de eerste, up-tempo single van Mariusz op Marista. Zes teksten van Mariusz verschijnen in september in de bloemlezing De Fûgel Yn Dij, een bundel met een selectie van de beste Friese folk- en popliedteksten aller tijden.

2006

In maart verschijnt de tweede single van Mariusz. Sulveren Wein is een Friese bewerking van het Hawkwind nummer Silvermachine.

2007

Het album Wat West Hat Wie (augustus) is het resultaat van een samenwerking met producer Nico Outhuijse, de drummer van De Kast.

De Kast

2008

Mariusz levert een bijdrage aan een cd en dvd met daarop Friese bewerkingen uit het repertoire van Leonard Cohen.

2010 - 2011

De Boer formeert de band Mariusz & De Muzikanten en speelt daarmee pop en rock met opvallende Friestalige teksten. De Muzikanten bestaat uit Rogier Trampe (gitaar), Peter Hartmann (bas) en Ruben Soer (drums). De eerste single van de band is Farwol, in augustus 2011 gevolgd door Blaas Der Op. Tegelijkertijd met Blaas Der Op verschijnt de single Ien Hazze, een Friestalige cover van White Rabbit van Jefferson Airplane, gezongen door Tet Rozendal ft Mariusz. De bundel Ik Sjong Foar Dy bevat naast foto’s een bloemlezing van vijftig teksten uit de carrière van Mariusz.

2012

De iets meer dan acht minuten durende single It Is Net Oan My (maart) is opgenomen in de studio van producer Nico Outhuijse.

Discografie Mariusz

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Mariusz

Audio/Video Mariusz

Video Mariusz

Mariusz - Draai my rûn
Mariusz - Draai my rûn
Mariusz - Marije Maria
Mariusz - Marije Maria
Mariusz & de Muzikanten :...
Mariusz & de Muzikanten : ' It is net aon my '
Mariusz en de Muzikanten
Mariusz en de Muzikanten
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Mariusz - Draai my rûn

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer