Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MARJO TAL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Marjo Tal

Periode

15-01-1915 - 27-08-2006

Genre

componist, hedendaags, piano

Marjo Tal

Marjo Tal maakt in 1940 haar debuut als concertpianiste en tijdens de oorlog geeft zij diverse clandestiene concerten. Tot 1967 is zij vrijwel uitsluitend werkzaam als concertpianiste (met een zwaartepunt op de werken van Beethoven) en als docente. Vanaf de jaren 50 componeert Marjo Tal meer dan honderd chansons ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, piano

Biografie Marjo Tal

Marjo Tal maakt in 1940 haar debuut als concertpianiste en tijdens de oorlog geeft zij diverse clandestiene concerten. Tot 1967 is zij vrijwel uitsluitend werkzaam als concertpianiste (met een zwaartepunt op de werken van Beethoven) en als docente. Vanaf de jaren 50 componeert Marjo Tal meer dan honderd chansons op teksten van Jacques Prévert, Raymond Queneau, Robert Desnos, Paul Fort, Guillaume Apollinaire, Louis Aragon en vele anderen. Zij brengt deze chansons ook zelf vocaal ten gehore, o.m. in Amsterdam, Londen, Brussel, Parijs, Ieruzalem en Tel-Aviv. Later componeert zij liederencycli en werken voor blokfluit, strijkinstrumenten en piano. Haar werken zijn uitgegeven bij Tonos.

1915 - 1940

Marjo Tal (15 januari 1915, Den Haag) krijgt vanaf haar vijfde jaar pianolessen en van haar zesde tot haar twaalfde jaar vioolles. Aan het Amsterdams Conservatorium studeert zij piano bij Nelly Wagenaar en compositie en contrapunt bij Sem Dresden. In 1936 doet zij eindexamen. Daarna studeert zij drie jaar in Londen bij Franz Osborn met een beurs van de Nederlandse regering.

1967 - 2006

Marjo Tal verlaat het solistenbestaan en wijdt zich voornamelijk aan het componeren. Daarnaast gaf zij les aan zowel vakmensen als amateurs. In 1988 emigreert zij naar Israël waar zij op 27 augustus 2006 overlijdt in Jeruzalem.

Discografie Marjo Tal

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Marjo Tal

Audio/Video Marjo Tal

Video Marjo Tal

Hôtel (1957)
Hôtel (1957)
À Paris
À Paris
Skemerliedjie
Skemerliedjie
3 English Songs by Marjo ...
3 English Songs by Marjo Tal
Two Russian Songs by Comp...
Two Russian Songs by Composer Marjo Tal
4 Chansons de Queneau
4 Chansons de Queneau
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Hôtel (1957)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer