Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MARK FOGGO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Mark Foggo

Periode

30-10-1950 - heden

Genre

ska, zang

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Mark Foggo & The Secret Meeting, Mark Foggo's Skasters

Mark Foggo

Engelse ska-muzikant die al bijna twintig jaar in Nederland woont, eerst in Friesland en vervolgens in Eindhoven. Tevens eigenaar van het in ska gespecialiseerde label en mailorderbedrijf Skanky Lil'.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Bezetting

Vincent van Lent   trompet
Aldo Groen   trombone
René Beaart   drums
Paul Berding   saxofoon
Katinka Collée   basgitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Rob Elzenga   achtergrondzang, gitaar
Michiel Hoogenboezem   drums
Steve Keen   drums
Willy Huisman   toetsinstrumenten
Melvin van Eldik   basgitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Mark Foggo

Engelse ska-muzikant die al bijna twintig jaar in Nederland woont, eerst in Friesland en vervolgens in Eindhoven. Tevens eigenaar van het in ska gespecialiseerde label en mailorderbedrijf Skanky Lil'.

In bezetting van

The Babyshakers   gitaar, zang

1979

Mark Foggo Voordat muzikant Mark Foggo (Liverpool, 1950) naar Nederland vertrekt deelt hij in Londen een flat met Declan MacManus (later beter bekend als Elvis Costello). Samen met MacManus en andere muzikanten speelt Foggo punk en rhythm & blues in Londense pubs. Mark Foggo arriveert in Nederland op een moment dat ska met Madness en The Specials als vaandeldragers een enorme vlucht genomen. Binnen korte tijd heeft Foggo de jazzrockers van het Friese Pavane bereid gevonden om tijdens optredens de eerste set met eigen werk te vullen en de tweede set als begeleidingsband van Foggo ska te spelen. Met enkele leden van Pavane richt Foggo The Secret Meeting op. De band bestaat naast Foggo uit bassist Melvin van Eldik, drummer Steve Keen (afkomstig uit Liverpool), toetsenist Willy Huisman en gitarist Robbie Elzinga (ex-White Honey). New wave en ska zijn de ingrediënten en die trekken net zoveel muzikanten aan er worden afgestoten, want in de kleine vier jaar dat The Secret Meeting aan de weg timmert regent het bezettingswisselingen. Enkele bekende namen zijn Michiel Hoogenboezem en Freddie Cavalli.

1980

De single New Shoes is een hit op de Nederlandse radio en televisie en blijft nog steeds een van de bekendste nummers van Mark Foggo. In Engeland wordt New Shoes onder meer gedraaid op de BBC in het programma van John Peel.

1983

Verder dan een LP en drie singles komt de bonte stoet niet en het doek valt.

1984

Bassist Melvin van Eldik gaat verder in Norman & The Starmakers en daarna in de Amsterdamse salsaformatie Paolo Passionata & The Pennies From Heaven. Foggo verhuist naar Eindhoven en richt een nieuwe band op, de Skasters, die qua personeel een stuk stabieler en qua releases een stuk productiever is dan zijn voorganger. Foggo's ster is vanaf nu constant rijzende.

Melvin van Eldik

1985

Foggo treedt dit jaar minder op om tijd vrij te maken voor werk aan het volgende album. Na acht maanden verschijnt in september Weapons and Guitars. Hij presenteert de plaat vervolgens aan zijn publiek met een band die naast gitarist Koos Cornelissen bestaat uit bassist Eric Roosenboom en drummer Henri Hoeymans (Flyin’ Spiderz).

Flyin’ Spiderz

1986 - 1997

De Skasters bestaan tien jaar in dezelfde bezetting en hebben in die tijd zes cd's, zes LP's en tien singles uitgebracht, alle vol up-tempo ska met vrolijke melodietjes en maffe teksten.

2000

The Babyshakers is een project van Mark Foggo samen met toetsenist André Stuivenberg van Mr. Review, drummer René Beaart van The Mighty Jackals en bassist Anna Wodka van The Serial Skankers. Hun mengeling van ska en rock-'n-roll is in het seizoen 2000-2001 te horen op podia in Nederland en Duitsland. De groep brengt ook het album Shake The Baby uit.

Mr. Review The Babyshakers

2001

The Best Of... bevat 15 originele Foggo nummers en een ska-cover van Chris Isaac's Blue Hotel.

2002

In april brengt Mark Foggo het album The Missionaries Of Ska uit

2003

Mark Foggo levert een gastbijdrage op de EP Why Sad? van de skaband Wisehead uit Weert.

2004

De bezetting van Mark Foggo's Skasters is dit jaar naast Foggo bassist Thijs Gorter, drummer René Beaart, saxofonist Paul Berding, trompettist Vincent van Lent (Beatbusters), trombonist Aldo Groen en gitarist Gerben Rienk Visser alias Mr. Fish. Foggo verhuist naar Antwerpen.

2005

In juni verschijnt het album You Shot Me, een twaalf nummers tellende, stevig klinkende ska-plaat. Voormalige toetsenist Dominique Dubois levert in enkele nummers een gastbijdrage en Katinka Collée is te horen op bas. Na een presentatie in 013 te Tilburg volgt een Europese promotie-tournee en een optreden in de Grolschtent tijdens Lowlands. You Shot Me en de gehele backcatalogus van Mark Foggo worden dankzij het Amerikaanse label Jump Up! en het bijbehorende Choke Distribution uit Chicago ook in de Verenigde Staten gedistribueerd.

2006

Mark Foggo Het album dat in april uitkomt staat geheel in het teken van het Wereldkampioenschap Voetbal in Duitsland. Tijdens het kampioenschap doet Mark Foggo een Duitse tournee. Een van de tracks komt ook terecht op een punkcompilatie op het Duitse label Knock Out Records. Mark Foggo's Skasters staat op enkele grote Europese festivals waaronder Paaspop, Indian Summer Festival te Broek op Langedijk, skafestivals in Frankrijk en Tsjechië (Mighty Sounds Festival) en The Speedfreaksball in het Britse Great Yarmouth. Tijdens de optredens speelt Arjen Rommens mee als tijdelijke toetsenist. Tussen 28 oktober en 12 november doet Mark Foggo onder de titel Bad Taste*Special Project zes concerten in Nederland in een kleinere bezetting op plaatsen waar de band normaal nooit kan spelen vanwege de grootte van de normale bezetting. Tijdens deze speciale optredens bestaat de band naast Foggo uit Jo van ' t Zand (toetsen), Arjen Rommens (toetsen) en René Beaart (drums). Mark Foggo tekent een contract bij het Japanse Label 2 Tone Time voor een cd exclusief voor de Japanse Markt. De compilatie bevat nummers van albums die de band de afgelopen jaren heeft uitgebracht. Mark Foggo's Skasters gaan ook in de tweede helft van november naar Japan voor een tournee.

2007

Gitarist Gerben Rienk Visser verlaat in januari de Skasters en start samen met gitarist Bob van Houten (Rude Rich and the High Notes) de band Skaguitar waarin invloeden te horen zijn van o.a. Bob Marley, Joe Satriani en Django Reinhardt. Van Skaguitar verschijnt in het najaar het debuutalbum More Ska, More Guitar. Loek Hauwert (De Skatjes) neemt de plek van Visser over.

Rude Rich And The High Notes Skaguitar

2009 - 2010

Mark Foggo tekent bij V2 en neemt met zijn band en producer Robert Curiel een eerste album voor dit label op. Mad (2010) bevat een mix van ska, rockabilly, punk en pop/rock. Foggo houdt het album ten doop tijdens optredens in Groningen (15 april) en Gouda (16 april), doet 17 april instore optredens in Venlo, Bergen Op Zoom en Breda en gaat vervolgens met het nieuwe songmateriaal op Europese tournee, te beginnen op een skafestival in het Belgische Gierle, gevolgd door optredens in Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. Na een Nederlandse tour in mei, vervolgt Mark Foggo vanaf juni zijn Europese optredens met shows in Duitsland en Frankrijk (het Lezarts Sceniques Festival in Sélestat op 31 juli).

2011

Mark Foggo in 2011 Mark Foggo begint in oktober in samenwerking met Skanky'Lil een maandelijkse Skanky'Lil Ska Club met elke eerste zondag van de maand een avond in Restaurant/Café Chillii aan de Grote Pieterpotstraat 7 te Antwerpen.

Discografie Mark Foggo

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Mark Foggo

Audio/Video Mark Foggo

Video Mark Foggo

Mark Foggo's Skasters - F...
Mark Foggo's Skasters - Fat girl live @ breda barst 2008
Mark Foggo's Skasters - N...
Mark Foggo's Skasters - Not Scott
Mark Foggo's Skasters - L...
Mark Foggo's Skasters - Lucky to be alive
Ska people - Mark Foggo a...
Ska people - Mark Foggo and the Skasters
Какво се върти в главата ...
Какво се върти в главата на Mark Foggo?
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Mark Foggo's Skasters - Lucky to be alive

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer