Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MARKO CICILIANI

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

hedendaags

Online

www.ciciliani.com

Biografie Marko Ciciliani

Marko Ciciliani is in 1970 geboren te Zagreb. Opleiding Hij volgde zijn opleiding aan de conservatoria van Den Haag, New York en Hamburg. Activiteiten Marko Ciciliani treedt op als performer en improviserend musicus in theater-, dans-, videokunst- en muziekprodukties. Composities Hij heeft werken geschreven voor uiteenlopende bezettingen, al dan niet met gebruikmaking van elektronica. Samen met ...
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

2012   Slagwerk Den Haag

Biografie Marko Ciciliani

Marko Ciciliani is in 1970 geboren te Zagreb.


Opleiding

Hij volgde zijn opleiding aan de conservatoria van Den Haag, New York en Hamburg.


Activiteiten

Marko Ciciliani treedt op als performer en improviserend musicus in theater-, dans-, videokunst- en muziekprodukties.


Composities

Hij heeft werken geschreven voor uiteenlopende bezettingen, al dan niet met gebruikmaking van elektronica. Samen met de componist Jeff Kowalkowski uit Chicago realiseerde hij een van zijn grotere projecten, de elektronische opera Bosch tapped the gas pedal and the caprice moved forward... die tussen 1995 en 2000 ontstond als een soort 'work in progress'. Het werk werd door de componisten zelf uitgevoerd tijdens een tournee door Europa en de Verenigde Staten. Ciciliani schreef verder o.a. Tullius Rooms, Fabric Reverie (in opdracht van de Biennale van Zagreb 2001) en Dindon. In zijn meer recente composities geeft hij de uitvoerenden voor een groot deel de controle in handen. Hiermee wordt het stuk een 'werk met verscheidene auteurs' (a multiple-authorness) en geeft Ciciliani de uitvoerenden de mogelijkheid een persoonlijke stempel te drukken op de muziek.

(2003)

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Marko Ciciliani

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer