Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MARLAYNE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Marlayne

Periode

01-07-1971 - heden

Genre

pop, songfestival

Online

Officiële website

Marlayne

Zangeres die al jaren de huiskamers inkomt via allerlei commercials en televisieleaders, waaronder die van Koffietijd!. De stem krijgt een gezicht als ze uit de achtergrondkoortjes van René Froger en Ruth Jacott stapt en voor Nederland mee doet aan het Eurovisie Songfestival 1999. In Jeruzalem behaalt ze met het nummer ...
Volledige biografie...

Bezetting

Leendert Haaksma   gitaar
Wilbrand Meischke   basgitaar
Jeroen Rietbergen   toetsinstrumenten
Sandra Sahupala   percussie
Glenn Corneille   toetsinstrumenten
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1995   Marcus Olgers
1999   Double Date
2000   Gordon
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Marlayne

Zangeres die al jaren de huiskamers inkomt via allerlei commercials en televisieleaders, waaronder die van Koffietijd!. De stem krijgt een gezicht als ze uit de achtergrondkoortjes van René Froger en Ruth Jacott stapt en voor Nederland mee doet aan het Eurovisie Songfestival 1999. In Jeruzalem behaalt ze met het nummer 'One Good Reason' een gedeelde achtste postitie.

1992 - 1994

Nog tijdens haar afstuderen toert Marlayne (dochter van Ekseption-trompettist Rein van den Broek) als Frogette mee in het achtergrondkoor van René Froger. Het weerhoudt haar er niet van om cum laude af te studeren aan het Hilversumse Conservatorium.

Rein van den Broek René Froger

1995

Na tien keer een uitverkocht Ahoy' en twee keer een uitverkochte Kuip houdt Maralyne het als Frogette gezien. Tijdens het concert in de Kuip ontmoet ze Ruth Jacott die haar vraagt bij haar te komen zingen tijdens haar theatertoer.

Ruth Jacott

1997 - 1999

Na twee jaar met Jacott gezongen te hebben kiest Marlayne voor een solocarriere. Maralyne heeft in de loop der jaren studio-ervaring opgedaan bij plaatopnamen van o.a. Anita Meijer, Demis Roussos, André van Duin en Conny van den Bos. Maralyne wint het Nationaal Songfestival met een straatlengte met One Good Reason. Het nummer is van het duo Tjeerd van Zanen en Alan Michael. Zij hadden in 1997 minder succes met hun eerste gezamenlijke compositie Samen Sterk die ze hadden geschreven voor Mrs. Einstein. Tijdens het Eurovisie Songfestival in 1999 brengt One Good Reason het tot een gedeelde achtste plek. Het nummer wordt direct na het Nationale Songfestival door de radio opgepikt en het wordt een hit. Na de Europese liedjeswedstrijd zakt het plaatje langzaam weg. Gordon nodigt haar uit voor een duet mee. Ik Kan Het Niet Alleen, geschreven door Ellert Driessen, verschijnt zowel op single als op Gordon's nieuwe album. Marlayne werkt inmiddels aan haar eigen solo-album.

André van Duin Anita Meyer Conny Vandenbos Gordon Mrs. Einstein Tjeerd van Zanen

2000

Marlayne treedt in het huwelijk met drummer Danny Sahupala, de broer van percussioniste Sandrah Sahupala. Ze doet met haar band mee aan een benefietconcert in de Melkweg voor de slachtoffers van de strijd op de Molukken. Ook Julya Lo'ko, Gordon en Han van Eijk zijn van de partij.

Gordon Han van Eijk Julya Lo'ko

2001

Marlayne Met een vaste begeleidingsband start Marlayne in februari een tournee langs kleinere podia in het kader van de promotie voor haar nieuwe album Meant To Be en de single Water For Wine. In mei verzorgt de zangeres samen met Ellemieke Vermolen de opening van het commerciële station V8. Voor deze zender presenteert zij het dagelijkse televisieprogramma Hou 'm Vast. Ze wordt gevraagd voor het RTL4 programma De Draad Kwijt waar ze dertien weken lang samen met Romek van Thiel de presentatie verzorgt. Vervolgens presenteert Marlayne voor RTL4 een aantal reisitems voor Staatsloterij Magazine.

2002

Op zondag verzorgt Marlayne regelmatig optredens in het Utrechtse café Storm waar veel bevriende artiesten komen optreden.

2003 - 2004

In het seizoen 2002-2003 presenteert Marlayne bij de commerciële zender SBS6 dagelijks het vakantiejournaal voor D-Reizen. Voor radio 2 presenteert de zangeres samen met Roel Stoeltie het voorprogramma van het Nationale Songfestival. Vanaf september 2003 versterkt Marlayne het presentatieteam van Stem- en Hart van Nederland.

2005

In het najaar trekt It Takes 2 door Nederland, een duettenprogramma met wisselende zangers en zangeressen met naast Marlayne bijdragen van onder meer Rocq-e Harrell, Esther Hart en Hans Vermeulen.

Esther Hart Hans Vermeulen It Takes 2 Rocq-e Harrell

2006

Marlayne presenteert bij SBS6 in mei de finale van de televisieserie De Afvallers. Tijdens hun fanclubdag in Rotterdam op 25 juni houden Marlayne en Esther Hart hun gezamenlijke show 80's Ladies ten doop waarin ze een ode brengen aan de zangeressen van de jaren tachtig, zoals Whitney Houston en Madonna. De derde serie Van Rommelzolder Tot Droomhuis, samen met styliste Odette Simons, gaat in november van start bij SBS6.

Esther Hart

2007 - 2019

Marlayne presenteert bij SBS6 meerdere programma's waaronder het populaire Hart van Nederland.

Discografie Marlayne

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Marlayne

Audio/Video Marlayne

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer