Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MARTIJN VOORVELT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1967 - heden

Genre

hedendaags

Online

www.martijnvoorvelt.com

Biografie Martijn Voorvelt

Martijn Voorvelt werd op 20 december 1967 geboren. Opleiding/Achtergrond Voorvelt is opgeleid als musicoloog. In 1992 studeerde hij af aan de Universiteit van Amsterdam en in 1998 promoveerde hij aan de universiteit van Leeds op de Britse experimentele popmuziek uit de periode 1977-1983. Als componist is hij autodidact. In 1992 werden zijn ...
Volledige biografie...

Biografie Martijn Voorvelt

1967

Martijn Voorvelt werd op 20 december 1967 geboren.

Opleiding/Achtergrond
Voorvelt is opgeleid als musicoloog. In 1992 studeerde hij af aan de Universiteit van Amsterdam en in 1998 promoveerde hij aan de universiteit van Leeds op de Britse experimentele popmuziek uit de periode 1977-1983. Als componist is hij autodidact. In 1992 werden zijn eerste werken uitgevoerd: Septet en Halcyones. In 1997 was hij deelnemer aan de Young Composers Meeting in Apeldoorn, waar hij andere componisten van zijn generatie ontmoette. Met sommigen van hen startte hij de concertserie Concerten Tot En Met. Voorvelt is ook singer-songwriter en speelt in diverse bands.


Composities

Zijn werken zijn uitgevoerd in diverse landen, en op festivals zoals de Gaudeamus Muziekweek (1995) - Dundee Guitar Festival (1998, Schotland) - Wetterfest Wien (2001, Oostenrijk) en ISCM World Music Days (2002, Hong Kong). Voorvelt werkte ook samen met theatermakers (o.a. De moed om te doden [2002]), choreografen (o.a. Molinari Modules [1996]) en beeldend kunstenaars (Bridge Modules [2000]). In 2004 schreef hij in opdracht van het Fonds voor de Scheppende Toonkunst zijn tweede strijkkwartet Four Parts voor het Zephyr Kwartet.


Publicaties

Voorvelt publiceerde artikelen in o.a. Organized Sound, Mens en Melodie, Journal of New Music Theory, Muziek en Wetenschap en het internettijdschrift Perfect Sound Forever. Tevens schreef hij programmatoelichtingen voor o.m. Holland Festival Dagkrant en Intrada.


Prijzen

In 1994 kreeg hij de EOE-Optiebeursprijs van studiestichting Oskar Back voor zijn compositie Raging, Building voor viool en piano. Dit werk was een verplicht werk voor de deelnemers van het Nationaal Vioolconcours 1995. In 2002 kreeg hij, op basis van de uitvoering van zijn strijkkwartet 4/4 in Hong Kong, een opdracht van de ISCM.

Martijn Voorvelt
(2004)

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Martijn Voorvelt

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer