Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MARTIN BEEKMANS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

24-11-1920 - 12-08-2011

Genre

amusementsmuziek, drums, jazz

Martin Beekmans

Drummer en percussionist in diverse stijlen. Beekmans speelt in 1937 met Coleman Hawkins in Mephisto Rotterdam, in 1940 bij Klaas van Beeck en bij Ernst van 't Hoff. Hij is medeoprichter van de 'Red, White and Blue Stars', later de Skymasters o.l.v. Pi Scheffer en speelt daarna bij het Metropole Orkest ...
Volledige biografie...

Instrumenten

drums

Biografie Martin Beekmans

Drummer en percussionist in diverse stijlen. Beekmans speelt in 1937 met Coleman Hawkins in Mephisto Rotterdam, in 1940 bij Klaas van Beeck en bij Ernst van 't Hoff. Hij is medeoprichter van de 'Red, White and Blue Stars', later de Skymasters o.l.v. Pi Scheffer en speelt daarna bij het Metropole Orkest o.l.v. Dolf van der Linden. Martin Beekmans treedt in de jaren '50 veelvuldig op met diverse combo's van Maria Zamora en André Smit. Hij speelt op songfestivals en op het Nordring Jazz festival.

In bezetting van

Skymasters   drums

Discografie Martin Beekmans

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Martin Beekmans

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer