Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MARTIN OEI

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

13-03-1996 - heden

Genre

klassiek, piano

Online

Officiële website

Martin Oei

Al op zijn twaalfde jaar begint de prijzenregen voor pianist Martin Oei. Vanaf deze jonge leeftijd wint Oei diverse prijzen en onderscheidingen bij verschillende concoursen, zoals het Prinses Christina Concours, Jong Muziektalent Nederland, Young Pianist Foundation en Steinway & Sons.
Volledige biografie...

Instrumenten

piano

Genoemd in de biografie van

2012   Daniel Wayenberg
2014   Pieter Vis

Biografie Martin Oei

Al op zijn twaalfde jaar begint de prijzenregen voor pianist Martin Oei. Vanaf deze jonge leeftijd wint Oei diverse prijzen en onderscheidingen bij verschillende concoursen, zoals het Prinses Christina Concours, Jong Muziektalent Nederland, Young Pianist Foundation en Steinway & Sons.

1996 - 2004

Martin Oei wordt op 13 maart 1996 geboren te Nijmegen.

2005

Oei begint op negenjarige leeftijd met piano spelen bij de muziekpraktijk 'Op Maat' van Annelies Nooteboom in Tiel.

2006

Een jaar later gaat hij studeren bij Jelena Bazova aan de afdeling Young Musicians Academy van het Fontys Conservatorium in Tilburg. Zijn studiebeurs krijgt Martin Oei van de VandenEnde Foundation, die op deze manier kansen biedt aan jong talent. Ook volgt hij masterclasses bij o.a. Igor Roma, Elza Kolodin en Wibi Soerjadi.

Wibi Soerjadi

2007

In dit jaar is Martin Oei finalist in het internationaal pianoconcours van de European Piano Teachers Association in België.

2008

In 2008 wint Oei maar liefst drie eerste prijzen en wel in de Maassluise Muziekweek, bij het Steinway & Sons internationaal pianoconcours en een eerste prijs èn BNGprijs bij het nationaal concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland.

2009

Dit jaar zowel een eerste prijs als de publieksprijs voor Martin Oei in het Prinses Christina Concours Regio Zuid 1 en een tweede prijs in de nationale finale van het Prinses Christina Concours.

2010

Weer volop prijzen voor Martin Oei; finalist bij de Young Pianist Foundation, eerste prijs in het SNC Stichting Jong Muziektalent Nederland, tweede prijs in het nationaal concours Stichting Jong Muziektalent Nederland en finalist in de International Piano Competition for Young Musicians. Op zijn veertiende neemt Oei zijn eerste CD 'Pianodebuut' op.

2011

Wederom in het Prinses Christina Concours Regio Zuid 1 wint Oei de eerste prijs en de publieksprijs. Ook is hij dit jaar winnaar van Koffie Klassiek in De Oosterpoort in Groningen.

2012

In het Steinway & Sons internationaal pianoconcours in het Concertgebouw wint Martin Oei de tweede prijs. Op 21 oktober 2012 speelt hij in het Concertgebouw de première van een voltooiing van een sonate van Beethoven uit 1792. Ook speelt Martin Oei tijdens een concert in Antwerpen in oktober met de 82-jarige Daniel Wayenberg quatre-mains en geeft hij een digitale aubade voor prinses Máxima als dank voor haar inzet als beschermvrouwe van het Oranje Fonds.

Daniel Wayenberg

2013

In oktober 2013 geeft Martin Oei vier concerten samen met Daniël Wayenberg. Zij spelen onder meer quatre-mains stukken van Rachmaninov.

Discografie Martin Oei

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Martin Oei

Audio/Video Martin Oei

Video Martin Oei

TV Gelderland - In Gelder...
TV Gelderland - In Gelderland 21 maart 2012
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
TV Gelderland - In Gelderland 21 maart 2012

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer