Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MASON

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Mason

Periode

1987 - heden

Genre

DJ, draaitafels, drum 'n' bass, electro, producer, techno, viool

Online

Faebook
Officiële website
Twitter

Pseudoniemen

DJ Mason, Mason & The Maker

Mason

Al op jonge leeftijd is Iason Chronis (Nederlandse moeder, Griekse vader) een muzikaal talent. Hij begint op zesjarige leeftijd viool te spelen en is vaste kracht bij het Kinderen Voor Kinderenkoor. Zijn interesse gaat uit naar dance en hij groeit uit tot een veelgevraagd dj. Hij is onder meer surprise-act ...
Volledige biografie...

Instrumenten

draaitafels, producer, viool

Overige muzikanten

Coen Berrier   elektronica, producer, zang

Genoemd in de biografie van

2007   Don Diablo

Biografie Mason

Al op jonge leeftijd is Iason Chronis (Nederlandse moeder, Griekse vader) een muzikaal talent. Hij begint op zesjarige leeftijd viool te spelen en is vaste kracht bij het Kinderen Voor Kinderenkoor. Zijn interesse gaat uit naar dance en hij groeit uit tot een veelgevraagd dj. Hij is onder meer surprise-act bij Tiësto. Kenmerkend is zijn gebruik van een elektrische viool tijdens sets.

1987 - 1991

Vijf jaar lang behoort Iason Chronis tot de vaste zangers van het Kinderen Voor Kinderenkoor.

Kinderen Voor Kinderen

1995 - 2000

Iason Chronis raakt op jonge leeftijd geïnteresseerd in hiphop dj's en begint al vroeg met zelf mixen. Onder de naam Mason draait hij aanvankelijk in lokale clubs, maar werkt hij al snel ook op internationaal niveau. Tijdens zijn sets bespeelt hij nu en dan zijn elektrische viool.

2003

Chronis sluit zijn studie Spel en Compositie aan de Hogeschool voor de Kunsten cum laude af. Hij ontvangt een Kunstanjer van het Prins Bernhard Cultuur Fonds, een prijs voor veelbelovende jonge kunstenaars.

2004

De EP Helikopter verschijnt. Opvallend genoeg is op geen van de vier tracks een elektrische viool te horen. Mason bouwt zijn internationale status uit. Als Tiësto hem ziet optreden in Zuid-Amerika, vraagt hij hem om elektrische viool te spelen bij een aantal van zijn optredens.

DJ Tiësto

2005

Mason tourt onder meer door China en wordt resident van Electronation. The Screetch verschijnt, als eerste release op het kersverse label Middle Of The Road Music van Don Diablo en Roy Avni.

Don Diablo

2006

Mason Met Exceeder beleeft Mason zijn grote doorbraak. De track is een grote clubhit en krijg onder meer support van Fatboy Slim en Eric Prydz. Dit heeft als gevolg dat Mason ook veel gevraagd wordt als remixer, voor onder meer Mylo, Luetzenkirchen, The Ordinary Boys en Patrick Alavi. Samen met Coen Berrier (elektronica, zang) treedt Mason op onder de naam Mason & The Maker. Het duo combineert electro met synthpop. In september verschijnt Bigboy Exercises.

2007

Een nieuwe versie van Exceeder, onder de titel Perfect (Exceeder) en met vocalen van Princess Superstar, bereikt in januari de derde plaats van de Britse hitparade. Mason tourt onder meer door Azië en Australië. In het najaar verschijnt een door Mason gemixte compilatie naar aanleiding van het eerste lustrum van de Electronation-avonden in Amsterdam.

2008 - 2011

Mason organiseert avonden onder de naam Animal Language en start in 2009 onder deze naam een eigen label. De eerste uitgave is Masons eigen 12" EP The Amsterdam Tape. Mason en Animal Language leveren een mix van dertien tracks op een compilatie bij editie 485 (mei 2010) van danceblad DJ Magazine. De cd opent met clubfavoriet Frontrow Chemistry. Op 26 februari 2011 presenteert het duo in de Sugar Factory te Amsterdam het debuutalbum They Are Among Us. De plaat bevat speelse italo disco en electro, maar is in tegenstelling tot de eerdere dansgerichte platen vooral een luisteralbum met popliedjes. They Are Among Us bevat gastvocalen van internationale artiesten Roisin Murphy, Kurtis Blow, DMC, Sam Sparro en Aqualung & Sway.

Discografie Mason

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Mason

Audio/Video Mason

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer