Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MAURITS FONDSE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Promotiefoto 2015

Periode

1970 - heden

Genre

cabaret, componist, piano, pop/rock, zang

Online

Officiële website

Maurits Fondse

Maurits Fondse (1970) is een pianist, zanger en songwriter, werkzaam voor vele artiesten en bands.
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, piano, zang

Biografie Maurits Fondse

Maurits Fondse (1970) is een pianist, zanger en songwriter, werkzaam voor vele artiesten en bands.

1995 - 2013

In 1995 studeert Maurits Fondse af in de Bedrijfskundige Economie aan de VU. Daarna volgt het Conservatorium Utrecht.
Fondse is in 1999-2000 de pianist/toetsenist in Henk Westbroek en Consorten. Tevens is hij bandleider bij de Kinderen Voor Kinderen Jubileum Tour. Met gitarist George Konings vormt hij de band Shane, waar hij een single mee uitbrengt. Maurits Fondse is daarnaast pianist en componist voor de Groove Troopers, een band die bestaat van 2000-2005, opgericht door broer en componist Martin Fondse. Met de Groove Troopers speelt hij op het North Sea Jazz Festival 2003 en het Grahamstown Festival in Zuid-Afrika. In 2003 wordt de CD 'Zoom Zoo' uitgebracht, waar drie composities van Fondse op staan.

Martin Fondse

2013

Sinds april 2013 is Maurits Fondse de vaste pianist in de band van Freek de Jonge. Met Freek de Jonge is hij te zien in de voorstelling Zonde op de Parade. Fondse speelt samen met Britta Maria de voorstelling Un Homme Et Une Femme. Voor deze voorstelling met Franse Chansons schrijft hij samen met Britta Maria twee Franstalige liedjes. Het chanson La Chanson d'Herman komt uit op single.

Freek de Jonge

2014

Met Freek de Jonge speelt Fondse in de theatervoorstelling Als Je Me Nu Nog Niet Kent. Tevens speelt hij pianopartijen in voor de film Verlies Niet De Moed van Hella de Jonge. Verder is Fondse betrokken bij de opnames van het album van Mieke Stemerdink. Op de CD van Simon Feenstra staat een song van zijn hand, samen geschreven met Feenstra.

2015

Promotiefoto 2015 Van februari tot en met mei tourt Fondse met Freek de Jonge door Nederland en Vlaanderen. In juni verschijnt de CD Chansons Van Schoonheid en Troost waarop hij opnieuw samenwerkt met zangeres Britta Maria. Daarnaast speelt Fondse piano op de CD Birds Don't Talk van Ayesha en is hij als achtergrondzanger te horen op This Precious Life van Leah Kline.
Fondse is repetitor bij de musical over Willem Ruis, die in november in première gaat.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Maurits Fondse

Audio/Video Maurits Fondse

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer