Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MAX VREDENBURG

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

16-01-1904 - 09-08-1976

Genre

componist, filmmuziek, hedendaags

Biografie Max Vredenburg

Max Vredenburg werd op 16 januari 1904 te Brussel geboren. Hij overleed op 9 augustus 1976 te Hilversum. In Den Haag studeerde hij theorie en compositie bij Henri Geraedts die hem in 1926 naar Parijs stuurde waar hij colleges volgde bij Paul Dukas aan de École Normale de Musique. Daar ontmoette ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist

Biografie Max Vredenburg

1904 - 1976

Max Vredenburg werd op 16 januari 1904 te Brussel geboren. Hij overleed op 9 augustus 1976 te Hilversum.

In Den Haag studeerde hij theorie en compositie bij Henri Geraedts die hem in 1926 naar Parijs stuurde waar hij colleges volgde bij Paul Dukas aan de École Normale de Musique. Daar ontmoette hij ook Albert Roussel.

In 1928 richtte Vredenburg in Den Haag de Studiekring voor Moderne Muziek op. In 1936 vertrok hij weer naar Parijs als muziekcorrespondent van de NRC. Hij vluchtte in 1941 naar Indonesië en overleefde een Japans interneringskamp op Java. In 1946 vestigde hij zich in Amsterdam als muziekrecensent van Het Vrije Volk. Van 1953 tot 1969 was hij directeur van Jeugd en Muziek Nederland en richtte in 1957 het Nationaal Jeugd Orkest op met dirigent Nico Hermans.

Zijn eerste composities verschenen bij Senart in Parijs. In 1948 componeerde hij de muziek voor het openluchtspel 'In Neerlands Tuin' t.g.v. het 50-jarig regeringsjubileum van Koningin Wilhelmina. In die jaren maakte hij naam als componist van filmmuziek ('De Branding' van Joris Ivens, 'Spiegel van Holland' van Bert Haanstra). Zijn muziek is Frans georiënteerd zowel zijn liederen als zijn kamermuziek.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Max Vredenburg

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer