Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MAXINE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

14-10-1970 - heden

Genre

Eurohouse, pop, zang

Maxine

Zangeres die bekend wordt dankzij haar deelname aan het Eurovisie Songfestival.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

2013   Edwin Evers

Biografie Maxine

Zangeres die bekend wordt dankzij haar deelname aan het Eurovisie Songfestival.

In bezetting van

Edwin Evers   zang
Maxine & Franklin Brown   zang
Rent A Vip   zang
The Eurostars   zang

1991

Maxine wordt op 14 oktober 1970 als Gonny Buurmeester geboren in Rotterdam. Ze kiest voor een professionele zangcarrière en meldt zich aan bij de Jazz Academie in Antwerpen.

1995

Haar eerste single A Love So Beautiful (een cover van Roy Orbison en geproduceerd door Gerard Stellaard) wordt geen hit. De single Don't Stop is geschreven door het Britse producerstrio Stock, Aitken & Waterman.

1996

Maxine & Franklin Brown winnen het Nationaal Songfestival. Het duo vertegenwoordigt daarop Nederland op het Eurovisie Songfestival in Oslo. Met het liedje De Eerste Keer eindigen ze op de zevende plaats. Maxine's solo-single Als Je Weet Wat Je Wilt verschijnt begin juli en wordt gekozen tot Paradeplaat.

Maxine & Franklin Brown

1997

Eind juli verschijnt het album The Diary, voorafgegaan door de single Waanzin.

2000

Maxine is deelneemster aan Big Brother VIPS.

2003

De zangeres zingt op de single Free (Let It Be) van Eurohouse-producer Stuart (Sjoerd Wijdoogen) en scoort daarmee een Europese hit. Dat succes wordt op bescheiden manier herhaalt met hun zomersingle Fuel To Fire (inclusief remix door Armin van Buuren).

2004

Maxine maakt deel uit van The Eurostars, een groep die bestaat uit oud-Songfestivaldeelnemers.

The Eurostars

2007 - 2013

Maxine en Franklin Brown gaan in 2007 weer samen de studio in voor de opnamen van de single Steeds Weer. In maart 2012 tekent het duo een platencontract bij Talent Beach Productions. De single Balsem Voor Het Hart, een uptempo nummer met latin-invloeden, is een productie van Piet Souer en met tekst van George Groot. Vanaf maart 2013 zit de zangeres in de bezetting van de Edwin Evers Band tijdens hun Nederlandse theatertournee.

Discografie Maxine

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Maxine

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer