Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MAYWOOD

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Maywood

Periode

1979 - 1995

Genre

pop, songfestival

Maywood

Vrouwelijk duo dat begin jaren tachtig een lange reeks hits scoort in binnen- en buitenland met door Alice geschreven Engelstalige ballads en dansbare commerciële nummers.
Volledige biografie...

Bezetting

Alie de Vries   piano, zang
Doetie de Vries   zang

Overige muzikanten

Inge Peters   zang

Genoemd in de biografie van

1975   John Sonneveld
1978   Diesel
1980   Rob Vunderink
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Maywood

Vrouwelijk duo dat begin jaren tachtig een lange reeks hits scoort in binnen- en buitenland met door Alice geschreven Engelstalige ballads en dansbare commerciële nummers.

1974 - 1978

De zusjes Doetje (donker) en Aaltje (blond) de Vries uit Harlingen beginnen al jong met zingen in The Lady Pop's. In 1974 vormen ze het duo de Karina's en in 1976 zitten ze in de countrygroep Colt 45 (met onder meer Harry de Vroege alias Harry Laurens en ook bekend van het duo Sterling). Daarnaast zingen ze afzonderlijk onder de artiestennamen Caren Wood en Alice May.

Colt 45 De Karina's Harry Laurens Sterling The Lady Pop's

1979

Maywood Het duo werkt inmiddels uitsluitend nog met elkaar en richt Maywood op. In december is er een eerste hit met You Treated Me Wrong, dat het begin markeert van een uiterst succesvolle periode waarin hit na hit wordt gescoord. Het Engelstalige repertoire wordt geschreven door Alice en bestaat uit vaak theatrale ballades en dansbare popliedjes. De productie ligt in handen van ex-Kayak drummer Pim Koopman die daarmee zijn eerste schreden op het productiepad zet.

Pim Koopman

1980

Maywood Maywood scoort in maart een grote hit met de ballad Mother How Are You Today. De opvolger Late At Night bereikt in juni de eerste plaats van de hitparade. In september heeft het duo opnieuw een hit met Give Me Back My Love.

1981

Het succes blijft aan en Maywood brengt drie hitsingles uit, waarvan Rio in juli in de Top 3 belandt. De platen van Maywood worden uitgebracht in 52 landen en het duo is erg populair. Op festivals in West-Duitsland, Polen, Japan en Korea sleept men veel prijzen en onderscheidingen in de wacht. Ook toert Maywood uitgebreid door Zweden, Finland, Bulgarije, Indonesië en de Sovjet-Unie. Door Stichting Conamus wordt Maywood onderscheiden met de Zilveren Harp.

1982

Verschillende landen in het Verre Oosten en Midden-Amerika hebben inmiddels ook Maywood ontdekt. Er verschijnt een elpee met naar het Spaans vertaald materiaal. Maywood sluit een deal met een Japans automerk en zijn in Japan te horen in een bijbehorende commercial.

1983 - 1989

Maywood Hoewel Maywood nog tot 1989 singles uitbrengt, neemt het succes af. De singles halen hoogstens de tipparade.

1990

Maywood doet namens Nederland mee aan het Eurovisie Songfestival. Het liedje Ik Wil Alles Met Je Delen eindigt op de 15e plaats met 25 punten en wordt een hit. In oktober volgt een album met Nederlandstalig repertoire.

1991 - 1994

Na het overlijden van de vader van Maywood, die meer dan twintig jaar hun chauffeur is en de zaken regelt, blijken de financiën niet helemaal op orde. De spanningen tussen de zussen worden versterkt als Doetie trouwt en haar man bij het management wil betrekken, tegen de zin van Alice. Een breuk is onvermijdelijk, zowel zakelijk als privé.

1995

De zangeressen gaan als soloartiesten verder. Afzonderlijk van elkaar blijven zij optreden, op bruiloften, feesten en partijen.

1997

Na de zomer lijkt het erop alsof de zussen weer samen zullen gaan zingen, maar de Alice kiest toch definitief voor haar solocarrière. Half november brengt Alice Maywood na jaren van afwezigheid een nieuwe zelfgeschreven single uit getiteld Rise In The Morning.

Alice Maywood

1999

Na een kort geding, aangespannen door haar zus, mag Doetie geen gebruik meer maken van de toevoegingen Maywood en ex-Maywood. Voor iedere overtreding moet ze 5.000 gulden betalen, tot een maximum van 250.000 gulden.

2007

Na enkele jaren stilte treedt Alice Maywood weer op. De zangeres gaat het land in met de grootste hits uit het repertoire van Maywood. Doetie werkt in een verpleegtehuis en staat met het trio Endless op bruiloften en partijen.

2010

Alice May treedt samen met Inge Peters op als Maywood met een revivalshow waarbij het duo alle grote hits van Maywood vertolkt. Peters komt uit de wereld van musicals en dinershows en is ook als achtergrondzangeres actief. De zangeressen gaan de studio in om een nieuwe versie op te nemen van de hitsingle Late At Night uit 1980.

2011

In de aflevering Maywood: In Het Oog Van De Orkaan (6 april) van het televisieprogramma Profiel, uitgezonden door ouderenomroep Max, spreken de zussen Maywood elk afzonderlijk over de breuk en de (on)mogelijkheid van reünie.

2013

De reünie komt er uiteindelijk dankzij Gerard Joling. De zanger nodigt de zussen in oktober uit voor zijn Lekker-concerten in de Ziggo Dome.

Gerard Joling

Discografie Maywood

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Maywood

Audio/Video Maywood

Video Maywood

TOPPOP: Maywood - Distant...
TOPPOP: Maywood - Distant Love
Maywood - Rio 1981(HQ)
Maywood - Rio 1981(HQ)
Maywood - You treated me ...
Maywood - You treated me wrong
Maywood - Late at Night
Maywood - Late at Night
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
TOPPOP: Maywood - Distant Love

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer