Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MELVIN VAN ELDIK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1954 - heden

Genre

basgitaar, Friestalig, gitaar, pop, rock, zang

Online

Officiële website

Melvin van Eldik

Bassist/gitarist Melvin van Eldik (1954, Surabaya) start zijn muzikale carrière in de funkrockgroep Deuce. Daarna speelt hij enige jaren in Mark Foggo & The Secret Meeting. Als die band in 1984 uit elkaar gaat, is Van Eldik te zien in Norman & The Starmakers, de Amsterdamse salsaformatie Paolo Passionata & ...
Volledige biografie...

Instrumenten

basgitaar, gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

1984   Mark Foggo

Biografie Melvin van Eldik

Bassist/gitarist Melvin van Eldik (1954, Surabaya) start zijn muzikale carrière in de funkrockgroep Deuce. Daarna speelt hij enige jaren in Mark Foggo & The Secret Meeting. Als die band in 1984 uit elkaar gaat, is Van Eldik te zien in Norman & The Starmakers, de Amsterdamse salsaformatie Paolo Passionata & The Pennies From Heaven, Rudy's Corner (met gitarist Rudolph Lentze van AA & The Doctors), samen met de Duitse drummer Dirk Cordez, Rhythm Future, French Connection en op straten en terrassen in Zuid-Frankrijk. In 2004 brengt hij zijn eerste soloplaat Cleaning Windows uit met daarop bijdragen van muzikanten uit o.a. Social Security en Ten Sharp. Zijn tweede plaat Un Held Út De Meenthe (2005) bevat Leeuwarder variaties op hits van o.a. Prince, Shocking Blue, John Lennon, Elvis, John Denver, George Baker en David Bowie.

In bezetting van

Mark Foggo   basgitaar

Discografie Melvin van Eldik

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Melvin van Eldik

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer