Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MENDOZA DANCE PARTI

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Mendoza Dance Parti

Periode

1993 - heden

Genre

jazzdance

Online

Officiële website

Mendoza Dance Parti

Amsterdamse jazzdancegroep, opgericht in de jaren negentig.
Volledige biografie...

Bezetting

Frans Cornelissen   trombone
Ben Mendes   engineer, saxofoon
Simon Gitsels   toetsinstrumenten
Patrick Kuschel   basgitaar
Greg Smith   drums

Overige muzikanten

Linda Bloemhardt   zang
Danny Kepel   toetsinstrumenten
Theo Holsheimer   gitaar
Adriana Romijn   zang
Georgio Bletterman   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1995   Moon Baker
1997   Project 2000
2000   Fred van Straten
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Mendoza Dance Parti

Amsterdamse jazzdancegroep, opgericht in de jaren negentig.

1993

Mendoza Dance Parti wordt opgericht. De groep speelt een opgewekte vorm van jazzdance met veel funkinvloeden. Anders dan soortgelijke groepen maakt Mendoza Dance Parti geen gebruik van samplers en sequencers. Alle muziek komt uit echte instrumenten. Vooral de Wah Wah-gitaar en het Hammond-orgel krijgen veel aandacht. In de zomer verschijnt een zes tracks-tellende EP. De band wint de Heineken Crossover Publieksprijs.

1994

Mendoza Dance Parti Er verschijnt weer een EP, Strazz. De Groningse rapper Sherlock (Zombi Squad) doet erop mee. In de zomer verschijnt het, grotendeels instrumentale, debuutalbum in eigen beheer.

Zombi Squad

1995 - 1999

De groep treedt op in binnen- en buitenland. Ze krijgen positieve reacties op hun optreden op Noorderslag 1995. Vele wisselingen in de bezetting volgen. Zangeres Monique Bakker komt en gaat. Drummer Georgio Bletterman wordt vervangen door Greg Smith.

2000

Het album This Life verschijnt. Linda Bloemhard neemt de vocalen voor haar rekening.

2001

Holsheimer, Kuschel en Smith vormen samen met Ro Krom (ex-Gotcha!) de formatie The Killing Family. Mendoza Dance Parti speelt op het North Sea Jazz Festival. Holsheimer speelt later ook in Neuk! en Orphanage.

Gotcha Neuk! Orphanage The Killing Family

2002

Zangeres Linda Bloemhard wordt vervangen door Adriana Romijn. Zij brengt invloeden mee uit soul en gospel. De band werkt in de zomer aan een nieuw album waarop elementen uit de 'nu soul' zijn te horen. Simon Gitsels (o.a. Birgit) is de vervanger van toetsenist Danny Kepel. Bassist Patrick Kuschel speelt ook in de reggaeband Higher Ground waar hij de drums voor zijn rekening neemt.

Higher Ground

2003 - 2004

Saxofonist Ben Mendes is naast Mendoza Dance Parti ook actief als geluidstechnicus en mixer voor Bernie's Lounge, Driekusman (met o.a. Job Chajes van Amsterdam Klezmer Band en Jammah Tammah) en Nadjazzda (met zangeres Nadja Filtzer, pianist Jens Lima dos Santos en bassist Bryan Leinwand. Hij produceert ook het album Hey! album van Trio Draad.

Bernie's Lounge Trio Draad

2005

Mendoza Dance Parti Het vijfde album van Mendoza Dance Parti heet gewoonweg 5. Op de plaat staan gastbijdragen van onder meer Lilian Vieira (Zuco 103), voormalige bandleden Monique Bakker en Linda Bloemhardt, Ivar, Job Chajes (Amsterdam Klezmer Band) en Raffaela Herbert. De soulfunknummers zijn geïnspireerd door Sly Stone, Donny Hathaway en de JB's. Na de release van het album gaat de band op tournee door Spanje, Engeland en Duitsland.

Amsterdam Klezmer Band Ivar The Auratones Zuco 103

2013

Na enkele jaren radiostilte komt de band weer bij elkaar voor een reünie. De eerste try-out is op 21 juni in de North Sea Jazz Club in Amsterdam-West.

Discografie Mendoza Dance Parti

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Mendoza Dance Parti

Audio/Video Mendoza Dance Parti

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer