Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MENEER VAN ZANTEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Meneer Van Zanten in 2002

Periode

2003 - heden

Genre

Nederlandstalig, rock

Online

Hyves
Officiële website

Meneer Van Zanten

Meneer Van Zanten is een Nederlandstalige rockband uit Apeldoorn met zowel feestelijk repertoire als ingetogen liedjes in semi-akoestische setting. Het debuutalbum Zomaar Ineens (2003) wordt geproduceerd door George Konings (ex-Het Goede Doel, ex-Kadanz) en gemastered in de Wisseloord Studio's. De van het album afkomstige single Daniëlle wordt regelmatig op de ...
Volledige biografie...

Bezetting

Hans Stokkermans   basgitaar
Guido Sturre   gitaar
René Van De Zande   gitaar
Jos Berenschot   zang
Peter Stegeman   drums

Genoemd in de biografie van

2003   The Shorts

Biografie Meneer Van Zanten

Meneer Van Zanten is een Nederlandstalige rockband uit Apeldoorn met zowel feestelijk repertoire als ingetogen liedjes in semi-akoestische setting. Het debuutalbum Zomaar Ineens (2003) wordt geproduceerd door George Konings (ex-Het Goede Doel, ex-Kadanz) en gemastered in de Wisseloord Studio's. De van het album afkomstige single Daniëlle wordt regelmatig op de radio gedraaid en komt op de compilatie Nieuw Nederlands Peil 9 terecht waarop ook bijdragen staan van o.a. De Dijk, Marco Borsato en Bløf. Naast optredens op podia, voor de nationale radio en festivals als Oerol en Van Eigen Bodem speelt Meneer Van Zanten ook twee weken op het Tulip Festival in Canada. Een van de opvallendste nummers op de set is Ik Zweet, dat bij elk optreden een andere couplettekst heeft, aangepast aan de omstandigheden en het evenement. De videoclip bij de single Sinterklaas wordt meer dan 500.000 keer bekeken via internet. Met hun versie van Ramses Shaffy’s Laat Me behaalt de band in 2010 de 8ste plek van de Top 2000 Cover Contest. Op 17 september 2011 presenteert Meneer Van Zanten in de Gigant te Apeldoorn het tweede album Vallen En Opstaan. Een van de bekendste bandleden is bassist Hans Stokkermans die met The Shorts (1983-1986) wereldwijd vier miljoen exemplaren verkoopt van de single Comment Ça Va.

Discografie Meneer Van Zanten

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Meneer Van Zanten

Audio/Video Meneer Van Zanten

Video Meneer Van Zanten

Meneer van Zanten - Laat me
Meneer van Zanten - Laat me
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Meneer van Zanten - Laat me

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer