Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MEXICO LINDO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1987 - 1990

Mexico Lindo

Nederlands mariachi orkest met op het repertoire corridos, sons, huapangos, boleros, en ingetogen en romantische liefdes- en luisterliedjes.
Volledige biografie...

Bezetting

Cor Mutsers   basgitaar, gitaar

Genoemd in de biografie van

1987   Blowbeat
1994   Blowbeat

Biografie Mexico Lindo

Nederlands mariachi orkest met op het repertoire corridos, sons, huapangos, boleros, en ingetogen en romantische liefdes- en luisterliedjes.

1987 - 1990

Cor Mutsers (ex-Blowbeat) reist meerdere malen naar Mexico om zich ter plaatse te verdiepen in de mariachis. Hij speelt op guitarròn (een akoestische bas) samen met enkele mariachis op de Plaza Garibaldi in het centrum Mexico City. Terug in Nederland speelt hij in de band Mexico Lindo, zowel guitarròn als requinto (een kwart hoger gestemde klassieke gitaar). De band speelt in wisselende bezettingen van soms tien muzikanten. De kern van Mexico Lindo bestaat uit drie 'amigos de Mexico': Musters, Astrid Wijn en Emilio de Vlam. Na Mexico Lindo behaalt Mutsers in 1994 het diploma 'lichte muziek gitaar' aan het Tilburgs conservatorium en begeleidt hij o.a. Harry Sacksioni en Mathilde Santing, zowel op het podium als op CD.

Blowbeat

Discografie Mexico Lindo

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Mexico Lindo

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer