Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MICHEL KLAASSEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1985 - heden

Genre

gabber, house

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Brainiac, Leviathan, Micado, Tellurian

Michel Klaassen

Michel Klaassen is een Amsterdamse DJ en producer die vanuit zijn eigen professionele MK Studio (www.umma.nl) onder diverse namen hardcore en trancecore produceert. Vanaf 1992 staat hij live en als DJ op het podium van clubs en grote festivals als o.a. Hellraiser, Mystery Land, Digital Overdose, Thunderdome, Immortality, Hardcore Resurrection ...
Volledige biografie...

Biografie Michel Klaassen

Michel Klaassen is een Amsterdamse DJ en producer die vanuit zijn eigen professionele MK Studio (www.umma.nl) onder diverse namen hardcore en trancecore produceert. Vanaf 1992 staat hij live en als DJ op het podium van clubs en grote festivals als o.a. Hellraiser, Mystery Land, Digital Overdose, Thunderdome, Immortality, Hardcore Resurrection en Ground Zero. Zijn optredens worden regelmatig aangekleed met thema's als science fiction. Namen waaronder hij solo opereert zijn Tellurian, Leviathan, Brainiac en Fearless. Enkele van zijn samenwerkingsverbanden zijn Holocron (met Quintus Oostendorp), Expander en Immortality (met Yaco Vyn), Matrox (met Jeroen Baan), Beyonder&Archatos (met Rodney Balai), Bio-Forge (met Stephan Scheltema), Tellurian vs Delirium (met de Amerikaan Jeremy Malvasia), Crypt (met Steven Hoogsteder) en Arjuna (met Michiel Greuter). Klaassen maakt remixes voor Technohead (Happy Birtday), Chosen Few (The Name Of The DJ) en Outland Records (Outland Records Mega mix met DJ Rubens). Zijn tracks verschijnen in de periode 1996-1998 op compilatieseries van Hellraiser Records en Immortality, Machines In Motion en de mix-cd The Legends op Mokum Records. Klaassen runt vanaf eind 1995 zijn eigen label Cenobite Records.

1985 - 1994

Michel Klaassen groeit op in het Amsterdam van de jaren zeventig. In 1985 maakt hij deel uit van de hiphop crew D-P (Digital-Power). Via hiphouse komt Klaassen in aanraking met hardcore/gabber zoals te horen tijdens illegale housefeesten. Hij brengt zijn eerste vinylplaat uit in 1992 met de groep The TOF Band. Daarna bouwt hij zijn eigen MK Studio uit tot een professionele multimediastudio. Vanuit de MK Studio werkt hij voor verschillende labels en samen met diverse acts, waaronder Delirium, Omar Santana, Predator, Arjuna, Chosen Few, Technohead, Crypt, Archatos, Beyonder en Dano.

Chosen Few Dj Dano Technohead

1993 - 1995

Een van Michel Klaassens bekendste aliassen is Tellurian. Onder deze naam brengt hij vanaf 1993 hardcore uit voor het internationaal vermaarde Amsterdamse label Mokum Records. In 1995 is hij verbonden aan diverse projecten, onder meer voor ID&T's Thunderdome. Onder de naam Brainiac brengt hij platen uit op Bad Vibes Records en als Micado voor Pengo Records.

1996 - 2008

Klaassen start zijn eigen onafhankelijke label Cenobite Records, gespecialiseerd in trancecore. Hij noemt deze heftige, donkere melodische elektronische dansmuziek zelf psycore (een afkorting van psychadelic hardcore). Cenobite Records onderscheidt zich niet alleen muzikaal, maar ook wat betreft futuristische hoesontwerpen en vormgeving. Een van zijn videoclips bevat 3D-animaties en wordt veel gedraaid tijdens het programma Hakkuh op de clipzender TMF. Naast eigen producties verschijnen op Cenobite platen van onder anderen Oblivion (Laurens van Beurden), Arjuna (Michiel Greuter), Bio-Forge en Predator (Stephan Scheltema), Archatos en Beyonder (Rodney Balai), Crypt (Steven Hoogsteder), Holocron (Quintus Oostendorp), Dano (Daniel Leeflang), Matrox (Jeroen Baan), Delirium (de Amerikaan Jeremy Malvasia) en de Amerikaan Omar Santana. Michel Klaassen richt met een aantal partners UMMA (United Multi Media Artists), een collectief van verschillende multimediabedrijven die gezamenlijk nieuwe mediaproducties aanbieden op het gebied van 2D- en 3D-visualisatie, animaties, film, postproductie, audio, muziek en internet. Enkele festivals in 2008 waar Cenobite bij is betrokken zijn o.a. Pandemonium in Amsterdam (15 maart), Hellraiser in Utrecht (7 juni), Hardfuck vs. Hard Generation in Rome (28 juni), Ground Zero in Bussloo (5 juli) en Hellstorm in Joure (18 juli). Tijdens Wooferland in Spaarnwoude op 6 september draait Tellurian een ongebruikelijke, speciale set met soul, electro, funk, hiphop en dance classics.

2009

Cenobite is dit jaar betrokken bij meerdere festivals waaronder Elf's Playground in Los Angeles (maart), In Qontrol in de RAI te Amsterdam (april), Hardcore 4 Life in de Maassilo te Rotterdam (juni), Ground Zero in Bussloo (juli), het 25jarig jubileumfeest van DJ Dano in Paradiso (augustus), Machine's In Motion (september) en Earthquake in Oberhausen (november).

Discografie Michel Klaassen

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Michel Klaassen

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer