Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MICHIEL HOOGENBOEZEM

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Michiel Hoogenboezem in 2008

Periode

16-05-1958 - heden

Genre

drums, producer

Michiel Hoogenboezem

Voormalig drummer van Mark Foggo & Secret Meeting en Fandango die in 1982, na een aantal jaren als zaalmixer voor Jan Akkerman en Laurens van Rooijen gewerkt te hebben, naam maakt als producer van Nederlandse hit-acts als The Dutch, Social Security, De Dijk, Normaal, I Spy, Toylets, Brimstone, Lose To ...
Volledige biografie...

Instrumenten

drums, producer

Genoemd in de biografie van

1982   Allied Forces
1984   JP den Tex
1987   De Dijk
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Michiel Hoogenboezem

Voormalig drummer van Mark Foggo & Secret Meeting en Fandango die in 1982, na een aantal jaren als zaalmixer voor Jan Akkerman en Laurens van Rooijen gewerkt te hebben, naam maakt als producer van Nederlandse hit-acts als The Dutch, Social Security, De Dijk, Normaal, I Spy, Toylets, Brimstone, Lose To Win en Ten Sharp. Aanvankelijk is hij vooral actief als producer van new wave bands. Later wordt hij steeds breder georiënteerd en schuift bijvoorbeeld ook tijdens optredens van Herbie Hancock en Chick Corea op North Sea Jazz. Hij werkt veel in de Wisseloord studio en is inmiddels befaamd als engineer (of technicus). Start in 2006 de mixstudio Mixaandehand.

In bezetting van

Fandango   drums
Mark Foggo   drums

1970 - 1978

Michiel Hoogenboezem (Apeldoorn, 16 mei 1958) is werkzaam als zaalmixer voor Jan Akkerman en trekt met de gitarist door heel Europa. Tevens is hij actief als drummer in bands als Sfinx, Pavane en Mark Foggo & Secret Meeting. Tot plaatopnamen komt het bij deze groepen niet. Hij schrijft en speelt Friends op de verzamelaar Groeven Uit Heerenveen van diverse bandjes uit de omgeving van zijn woonplaats Heerenveen. Een initiatief van jongerencentrum Het Pakhuis.

Jan Akkerman Mark Foggo

1979 - 1982

Hij sluit zich in 1979 aan bij de Groningse funkrockgroep Fandango. Samen met Dick Stelder (zang, gitaar), Klaas van Dijk (toetsen) en Henny Bos (bas) brengen zij in de jaren 1981-1982 twee singles uit. Hoogenboezem richt zich na een afgebroken rechtenstudie vervolgens geheel op het produceren van platen en van radioprogramma's voor o.a. de VARA (Vara's popkrant) en Omroep Fryslan (jongerenprogramma met veel live registraties van Friese bands, en diverse Oerol festivals). Hij is de vaste producer van Top Hole, het label van Jos Haijer, en technicus in de Blue Tape Studio te Luinjeberd.

Fandango

1983 - 2000

In Studio Sptisbergen in Zuidbroek produceert Hoogeboezem het album This Is Welfare van the Dutch in 1983. Ook op het The Dutch-album Under The Surface is Hoogeboezem twee jaar later gastmuzikant. Hij ontwikkelt zich tot één van Nederlands bekendste en succesvolste platenproducers. Als engineer is hij betrokken bij projecten van Mick Jagger (assistent engineer op het album Primitive Cool, opgenomen in Wisseloord) en Prince (film Sign Of The Times). Hoogenboezem staat bekend om zijn ruimtelijke, heldere geluid. Hij wordt ook vaak ingeschakeld voor het mixen van radio- en televisieregistraties, o.a. voor Karin Bloemen, Bon Jovi, diverse North Sea Jazz festivals, Volumia!, Ilse de Lange, Volgspot Live. Hoogeboezem is een specialist in grootschalige live-registraties, o.a voor Tina Turner (Arena Amsterdam), Matilde Santing (live cd), Kelly family (Live in Tsjechie), TMF-awards 2000 (Ahoy), Rene Froger (de Kuip), Lee Towers( Ahoy), Andre Rieu (div. TV-shows), De Kast en vrienden (Gelredome), Paul van Vliet & Residentie-orkest en diverse musicals waaronder Cats, Mata Hari, Tsjechov, Willeke, Adam en Eva, Chicago. Zeer gerespecteerd door vakgenoten, ook regelmatig gevraagd voor het geven van colleges over geluidsopname aan opleidingen. Hoogeboezem werkt inmiddels als docent aan het conservatorium in Groningen en is parttime radiomaker bij Radio Noord.

De Kast Ilse DeLange Karin Bloemen Lee Towers Mathilde Santing René Froger The Dutch Volumia! Willeke Alberti

2001

Hoogenboezem produceert dit jaar ondermeer de liedjes Zaterdagnacht en Alles Wat Ik Zie van het album Zaterdagnacht, Zondagmorgen van IsOokSchitterend.

IOS

2006 - 2007

In het voorjaar van 2006 start Michiel Hoogenboezem samen met zangeres/componist Mirjam Timmer (Twarres) in het Friese dorp Wergea de mixstudio Mixaandehand. Onder de vele opdrachten onder meer mixwerk voor Lefthand Freddy, Room Eleven, Edwin Eversband, de speelfilm Kruistocht In Spijkerbroek, Ilse DeLange, Jan Smit, I.O.S., Willeke Alberti, het Metropole Orkest en Wende Snijders.

Twarres

2008

Michiel Hoogenboezem in 2008 Michiel Hoogenboezem verzorgt de mix van de Nederpop-cd Zoiets Moet Het Zijn van Bert Hermelink (ex-Toontje Lager) en kunstredacteur/zanger Martin Groenewold. Hij is engineer tijdens de opnamen van Bloom, het tweede album van de jonge Limburgse jazzzangeres Margriet Sjoerdsma.

Discografie Michiel Hoogenboezem

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Michiel Hoogenboezem

Audio/Video Michiel Hoogenboezem

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer