Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MIGGY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Miggy in 1982

Periode

31-10-1961 - 07-11-2012

Genre

amusementsmuziek, Nederlandstalig, pop/rock

Miggy

Zangeres Miggy behaalt in 1981 de eerste plaats van de Nationale Hitparade met het liedje Annie (Hou Jij M'n Tassie Even Vast).
Volledige biografie...

Biografie Miggy

Zangeres Miggy behaalt in 1981 de eerste plaats van de Nationale Hitparade met het liedje Annie (Hou Jij M'n Tassie Even Vast).

1961 - 1980

Marina van der Rijk wordt op 31 oktober 1961 geboren te Breda. Op elfjarige leeftijd zingt ze het lied Adio van Corry Konings op de bruiloft van haar zus. De eigenaresse van de afgehuurde zaal brengt haar in contact met een manager. Ze gaat op zang- en gitaarles en neemt deel aan talentenjachten. De zangeres is 19 als ze door de producers Clemens Duijnstee en Cor Willems wordt benaderd met de vraag of ze het door hun geschreven liedje Annie wil opnemen.

Corry Konings

1981 - 1989

Miggy in 1981 Miggy's uitvoering, door de Brabantse gezongen in een aangedikt plat Randstedelijk accent, verschijnt in 1981 op single en verstoot Under Pressure van Queen en David Bowie van de eerste plaats in de Nationale Hitparade. In de Top 40 behaalt de single de tweede plaats. Tijdens optredens op televisie en in het land wordt de 'gozer' uit de songtekst gespeeld door Max van der Pas. De zangeres treedt in deze periode intensief op in discotheken en buurthuizen door het hele land, maar het zware werk breekt haar op. Als ze tijdens een optreden gemolesteerd wordt door dronken toeschouwers, verblijft ze op doktersadvies drie weken bij haar moeder. Annie is haar enige succes. Alleen met een remix van haar grote hit behaalt ze in 1989 nog de tipparade.

1990 - 2012

Later in haar carrière zingt Miggy het lied Annie alleen als het publiek daar uitdrukkelijk om vraagt. 'Iedereen associeert mij nog altijd met dat ene liedje,' vertelt ze in De Volkskrant van 16 juli 1996. 'Maar ik kan veel meer, ik zing van house tot Straus, in het Nederlands, Duits, Engels, Frans en Spaans'. Ten tijde van het interview heet de zangeres Marina de Koning, vormt ze het duo Miggy & Jack en treedt ze op in bowlingcentra en op bruiloften en partijen. Ze spreekt over plannen voor een album met materiaal in de stijl van Janis Ian. Marina van der Rijk overlijdt op 7 november 2012 op 51-jarige leeftijd in Geleen na een kort ziekbed.

Discografie Miggy

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Miggy

Audio/Video Miggy

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer