Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MIGUEL RODRIGUEZ

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

foto website Miguel Rodríguez

Periode

15-10-1983 - heden

Genre

jazz, piano

Online

Officiële website

Miguel Rodríguez

Miguel Rodríguez is een Spaanse jazzpianist die naar Nederland komt om te studeren aan de conservatoria van Rotterdam en Amsterdam. Na zijn studie besluit hij in Nederland te blijven vanwege het volgens hem hoge niveau van de Nederlandse jazzscene. Hij speelt onder andere met Benjamin Herman en Ben van den ...
Volledige biografie...

Instrumenten

piano

Biografie Miguel Rodríguez

Miguel Rodríguez is een Spaanse jazzpianist die naar Nederland komt om te studeren aan de conservatoria van Rotterdam en Amsterdam. Na zijn studie besluit hij in Nederland te blijven vanwege het volgens hem hoge niveau van de Nederlandse jazzscene. Hij speelt onder andere met Benjamin Herman en Ben van den Dungen. Op zijn debuutalbum dat in 2013 verschijnt zijn invloeden van flamenco en latin jazz te horen. Hij formeert voor het album een volledige band waar de eveneens uit Spanje afkomstige flamencozangeres Maria Marin deel van uitmaakt. In 2014 maakt Rodríguez met zijn band een kleine tournee door Nederland als onderdeel van de Young Vips-tour, waarvoor veelbelovende muzikanten door programmeurs worden geselecteerd.

Discografie Miguel Rodríguez

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Miguel Rodríguez

Audio/Video Miguel Rodríguez

Video Miguel Rodríguez

Miguel Rodríguez - The Ji...
Miguel Rodríguez - The Jitterbug Waltz
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Miguel Rodríguez - The Jitterbug Waltz

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer