Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MIKE RONDELL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Pseudoniemen

D.J. King

Mike Rondell

Mike Rondell is de artiestennaam van Jaap de Groot, bekend van rock-'n-rollers The Apron Strings, beatgroep ZZ en de Maskers en de band Pandemonium. Met de hitsingle I'm Sorry Sir is hij in 1975 voor het eerst op televisie te zien in het kinderspelprogramma Ren Je Rot van Martin Brozius.
Volledige biografie...

Bezetting

Jaap de Groot   zang

Biografie Mike Rondell

Mike Rondell is de artiestennaam van Jaap de Groot, bekend van rock-'n-rollers The Apron Strings, beatgroep ZZ en de Maskers en de band Pandemonium. Met de hitsingle I'm Sorry Sir is hij in 1975 voor het eerst op televisie te zien in het kinderspelprogramma Ren Je Rot van Martin Brozius. De popsingle is geschreven en geproduceerd door Eddy Ouwens en valt op door het jazzy arrangement met banjo en een klarinetsolo van Herman Schoonderwalt. De andere singles die hij in de tweede helft van de jaren zeventig maakt, blijven steken in de tipparade. Na zijn muzikale carrière werkt Jaap de Groot voor radio en televisie, onder meer als producer voor Arbeidsvitaminen (1996) en presentator van De Reünie (2008).

Discografie Mike Rondell

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Mike Rondell

Audio/Video Mike Rondell

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer