Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MILWAUKEE WILDMEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Milwaukee Wildmen

Periode

1988 - heden

Genre

psychobilly, rockabilly

Online

Officiƫle website

Pseudoniemen

Timberoaks

Milwaukee Wildmen

Psychobilly band uit Brabant die voortkomt uit Timberoaks. Het drietal staat vooral bekend om de energieke liveoptredens en heeft fans van Rusland tot Duitsland. Milwaukee Wildmen wordt beschouwd als een van de belangrijkste psychobillyacts in Nederland.
Volledige biografie...

Bezetting

Robert Lambregts   gitaar, zang
Egbert Nuyten   drums
Ralf Van Raaij   contrabas, zang

Overige muzikanten

John De Rooy   gitaar, zang

Biografie Milwaukee Wildmen

Psychobilly band uit Brabant die voortkomt uit Timberoaks. Het drietal staat vooral bekend om de energieke liveoptredens en heeft fans van Rusland tot Duitsland. Milwaukee Wildmen wordt beschouwd als een van de belangrijkste psychobillyacts in Nederland.

1988

Na een festivalbezoek in Dendermonde besluiten de drie vrienden John, Egbert en Ralf een band op te richten. Zonder enige kennis van zaken maar vol enthousiasme beginnen ze de rockabillygroep Timberoaks. Al snel voegt gitarist Robert zich bij de band. Ze treden op in lokale tenten.

1989

Timberoaks brengt een promotape uit met hun eigen interpretatie van Walking On Sunshine. Niet lang daarna beginnen ze hun eigen materiaal te schrijven.

1990 - 1993

Timberoaks bouwt een Europese live-status op. Ondertussen ontwikkelt de band onder invloed van metal en hardcore een steeds zwaarder geluid en groeit van up-tempo rockabilly naar stevige psychobilly.

1994

Zanger John de Rooy verlaat de band. Dit betekent het einde van Timberoaks en de geboorte van Milwaukee Wildmen, bestaande uit Spineless (Robert Lambregts), Hitman (Egbert Nuyten) en Raph 69 (Ralf van Raaij).

1995 - 1997

Het debuutalbum Hard Times verschijnt. Regelmatig tourt Milwaukee Wildmen in Nederland en door Europa en bouwt een stevige live-reputatie op.

1997

Death Deputy verschijnt. De track Psycho To The Bone groeit uit tot een klassieker onder fans.

2000

Scars Remain verschijnt. Uitsmijter op het album is de Nine Inch Nails-cover Wish.

2002

Psychomatic verschijnt. Rond deze tijd brengt de band ook een compilatiealbum op (rood) vinyl uit, To The Bone. Hierop staat een selectie songs van de eerste drie albums. Milwaukee Wildmen levert met Slowdown You Graverobbing Bastard een bijdrage aan een tributealbum voor The Meteors.

2003

Regisseur Aliefka Bijlsma brengt de korte film X And The Wildmen uit, met in de hoofdrollen Halina Reijn en Johnny de Mol. Milwaukee Wildmen verzorgt de filmscore.

2004

Een druk tourjaar met als hoogtepunten optredens in Moskou, St. Petersburg, Los Angeles en Las Vegas.

2006

Milwaukee Wildmen Na vier albums en een compilatie stapt Milwaukee Wildmen van het label Tombstone over op het Belgische platenlabel Drunkabilly Records. Strike Back is het eerste album op deze stek. De bij optredens populaire op hol geslagen cover Camouflage van Stan Ridgway is op het album terug te vinden, net als The Meteors-tribute Slowdown You Graverobbing Bastard.

Discografie Milwaukee Wildmen

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Milwaukee Wildmen

Audio/Video Milwaukee Wildmen

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer