Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MOLUCCAN MOODS ORCHESTRA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1982 - heden

Genre

Molukken, wereldmuziek

Moluccan Moods Orchestra

Het Moluccan Moods Orchestra komt voort uit de avonden in Paradiso die Eddy Lekranty onder de naam Moluccan Moods vanaf 1982 organiseert samen met Eddy Tutuaima en Zeth Mustamu.
Volledige biografie...

Bezetting

Eddy Lekranty   gitaar
Benno Fautngiljanan   percussie
Maria Lekranty   zang
Roy Kuschel   fluit, toetsinstrumenten
Frego Sikombong Anindjola   toetsinstrumenten
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Eduard van Amstel  

Genoemd in de biografie van

1982   Cheyenne

Biografie Moluccan Moods Orchestra

Het Moluccan Moods Orchestra komt voort uit de avonden in Paradiso die Eddy Lekranty onder de naam Moluccan Moods vanaf 1982 organiseert samen met Eddy Tutuaima en Zeth Mustamu.

1982 - 1989

Vanaf februari tot en met september 1982 vindt er elke derde woensdag van de maand onder de noemer Moluccan Moods een groepenpresentatie plaats. Na dit project worden de live-opnamen van de finalisten uitgebracht op de compilatie Moluccan Moods (1982) gevolgd door het dubbelalbum Moluccan Moods Live (1984). In 1987 speelt MMO met verschillende gastmuzikanten muziek uit de Gordel van Smaragd. Onder leiding van gitarist Eddy Lekranty (Cheyenne) wordt collectief improviserend moderne popmuziek uitgevoerd op basis van traditionele Lagu Lagu liederen en worden Aziatische, Europese en Amerikaanse stijlen samengevoegd. In augustus 1988 gaat het MMO de SFB Studio te Berlijn in om het album Wakoi (Kind) op te nemen. Een jaar later komt Eddy Lekranty op 7 juni om bij het SLM-vliegtuigongeluk waarbij ook een groot deel van het Kleurrijk voetbalteam overlijdt.

Cheyenne

Discografie Moluccan Moods Orchestra

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Moluccan Moods Orchestra

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer