Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MOON BAKER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Moon Baker

Periode

1993 - heden

Genre

hiphop, jazz, nu soul

Moon Baker

Moon Baker is zangeres Monique Bakker uit Steenwijk. Ze start haar carrière in de bands Mendoza Dance Parti, U-Gene & Oh-Jay (ook bekend onder de naam UJ) en Candy Dulfer's Funky Stuff. Het debuutalbum ABC Of Romance (april 2007) is geproduceerd door Nicolay. De plaat bevat een mix van soul, ...
Volledige biografie...

Bezetting

Monique Bakker   zang

Overige muzikanten

Carla Schaap   achtergrondzang
Jozien van Dorst   achtergrondzang
Simon Gitsels   toetsinstrumenten
Bas Mulder (2)   gitaar
Richard Hallebeek   gitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

2002   Candy Dulfer
2004   Nicolay
2006   Richard Hallebeek
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Moon Baker

Moon Baker is zangeres Monique Bakker uit Steenwijk. Ze start haar carrière in de bands Mendoza Dance Parti, U-Gene & Oh-Jay (ook bekend onder de naam UJ) en Candy Dulfer's Funky Stuff. Het debuutalbum ABC Of Romance (april 2007) is geproduceerd door Nicolay. De plaat bevat een mix van soul, jazz, rhythm & blues vermengd met hiphop.

1966 - 1994

Monique Bakker wordt op 6 september 1966 geboren te Steenwijk. Onder meer geïnspireerd door haar zingende moeder Eize (Haarlem, 9 december 1947) staat ze al op jonge leeftijd als zangeres op het podium. Ze volgt een opleiding aan het conservatorium te Hilversum. In 1988 wordt Bakker genomineerd voor de Pall Mall Jazz Award. Ze verhuist naar Amsterdam en doet studiowerk, achtergrondzang en reclamespotjes.

1995

Monique Bakker brengt samen met haar moeder een single uit onder de naam Real Estate. Als Mo'nique Bakker is de zangeres te horen op het album Speedy Chicken van de jazzdanceformatie Mendoza Dance Parti.

Mendoza Dance Parti Real Estate

1998 - 2006

De zangeres is vervolgens lid van U-Gene & Oh-Jay (kortweg UJ). Daarna volgt ze Trijntje Oosterhuis op als zangeres in Candy Dulfer's Funky Stuff. Met deze band treedt ze op in Europa en Japan. Op het North Sea Jazz Festival in 2005 is Funky Stuff te zien met Sheila E, Chance Howard en John Blackwell. Na Funky Stuff deelt Bakker het podium met bands en artiesten als New Cool Collective Big Band, Tower Of Power, Maceo Parker en Dave Stewart. In 2004 en 2005 is de zangeres te gast bij de optredens in Paradiso van p-funker George Clinton.

Candy Dulfer New Cool Collective Big Band Trijntje Oosterhuis UJ

2007

Moon Baker Op Something Sweet (maart 2007), de tweede single van Moon Baker, staat een gastbijdrage van Pete Philly. Het debuutalbum ABC of Romance (april 2007) is geproduceerd door Nicolay. De plaat bevat een mix van soul, jazz, rhythm & blues vermengd met hiphop. De band bestaat naast Bakker uit toetsenist Simon Gitsels, gitaristen Bas Mulder en Richard Hallebeek, bassist Gilbert Felix, drummers Georgio Bletterman en Jonas Filtenborg, percussionist/zangeres Astrid Akse en achtergrondzangeressen Carla Schaap en Jozien van Dorst. Als George Clinton 1 juli optreedt op Podium De Vorstin op het driedaagse festival Hilversum Alive levert Moon Baker gastbijdragen tijdens een jamsessie en tijdens een medley in de laatste toegift. Op 4 juli wordt ABC Of Romance in een speciale versie uitgebracht in Japan via Handcuts Records. De bonustrack op deze versie is een remix van het titelnummer door de Japanse DJ en producer Shin-Ski.

Nicolay Pete Philly & Perquisite

2008

Voor de track Shot Deep maakt Moon Baker een videoclip met regisseur Darren Carter. Naast optredens in Nederland (waaronder The Hague Jazz te Den Haag in mei) speelt Moon Baker begin juli tweemaal op het Caribbean Sea Jazz Festival in Oranjestad op Aruba. Van augustus tot en met december verzorgt Moon Baker tijdens ruim 17 shows de vocalen tijdens de Candy Dulfer Tour. Tijdens de shows zingt Moon Baker ook enkele van haar eigen nummers. De tournee van de saxofoniste reist door Nederland, Australië, Duitsland, Japan en Zwitserland.

Discografie Moon Baker

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Moon Baker

Audio/Video Moon Baker

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer