Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MOZES AND THE FIRSTBORN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Mozes and the Firstborn in 2012

Periode

2011 - heden

Genre

garagerock, pop/rock

Online

Bandcamp
Facebook
Officiële website

Mozes and the Firstborn

Mozes and the Firstborn is een viermans formatie uit Eindhoven en haalt inspiratie uit de garagerock van de jaren zestig. Ze presenteren hun debuutalbum in 2013 en hebben succes in Nederland en andere Europese landen. In 2014 maken ze hun eerste tournee door Amerika. Na het verschijnen van het album ...
Volledige biografie...

Bezetting

Raven Aartsen   drums
Melle Dielesen   gitaar, zang
Ernst-Jan van Doorn   gitaar
Corto Blommaert   basgitaar

Genoemd in de biografie van

2012   Michel Schoots

Biografie Mozes and the Firstborn

Mozes and the Firstborn is een viermans formatie uit Eindhoven en haalt inspiratie uit de garagerock van de jaren zestig. Ze presenteren hun debuutalbum in 2013 en hebben succes in Nederland en andere Europese landen. In 2014 maken ze hun eerste tournee door Amerika. Na het verschijnen van het album Dadcore (2019) maken ze hun tweede Amerikaanse tournee. Ook staan ze in het voorprogramma van De Staat, tijdens hun shows in Duitsland en de Amsterdamse Afas Live.

2011 - 2013

Zanger/gitarist Melle Dielesen studeert een jaar geluidstechniek in Londen en ontmoet na terugkomst drummer Raven Aartsen. De twee schrijven hun eerste liedjes in de kelder van het ouderlijk huis van Dielesen. Bassist Corto Blommaert en gitarist Ernst-Jan van Doorn (Woody & Paul) voegen zich bij het duo en de kelder wordt ingericht als repetitieruimte. De band doet enkele optredens, maakt een eerste EP en belandt in 2012 op het festival Into The Great Wide Open op Vlieland. Mozes and the Firstborn krijgt een contract bij het label TopNotch en start in de repetitieruimte samen met producer Michel Schoots de opnamen voor het debuutalbum. De single I Got Skills wordt begin januari 2013 officieel gepresenteerd tijdens het festival Noorderslag in Groningen. Het titelloze debuutalbum verschijnt in maart 2013. Het repertoire bestaat uit liedjes die vergelijkingen oproepen met hedendaagse garagebands als The Black Lips en Thee Oh Sees. Het debuut bevat zowel garagerock en rock-'n-roll als akoestische pop en psychedelische liedjes. De presentatie vindt op 2 maart 2013 plaats in een uitverkochte Area51 in thuisstad Eindhoven. De eerste grote tournee van de band is in mei 2013 als voorprogramma van het Amerikaanse indierockduo Two Gallants door Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Italië, in juli gevolgd door nog twee optredens in Duitsland en drie in Engeland. Na enkele zomerfestivals, waaronder Metropolis, De Wereld Draait Buiten en Lowlands, gaat de band in de herfst van 2013 op tournee langs het Nederlandse clubcircuit. Daarna is Mozes and the Firstborn voorprogramma tijdens de Europese tournee van Unknown Mortal Orchestra.

2014

In 2014 speelt de band op het SXSW festival in Austin, Texas. Er volgen meerdere optredens in Amerika samen met de Amerikaanse garagerockband Together Pangea. Ondertussen is een carnavalsversie van 'I Got Skills' (omgedoopt tot 'Ik heb pils') een hit op internet.

2016

In aanloop naar hun Europese tour met Together Pangea brengt de band de EP Power Ranger uit. Later in het jaar volgt een volledig nieuw album.

Discografie Mozes and the Firstborn

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Mozes and the Firstborn

Audio/Video Mozes and the Firstborn

Video Mozes and the Firstborn

Mozes and the Firstborn -...
Mozes and the Firstborn - I Got Skills
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Mozes and the Firstborn - I Got Skills

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer