Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MR. REVIEW

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Mr. Review

Periode

1983 - heden

Genre

pop/rock, ska

Online

Officiële website

Mr. Review

Nederlands oudste ska-band afkomstig uit Bussum, koppelt een lange adem aan een betrekkelijk lage productiviteit en doet het in het buitenland (lees vooral: Duitsland) aanzienlijk beter dan in Nederland.
Volledige biografie...

Bezetting

Dolf Koch (2)   drums
Dr. Rude   percussie, zang
Arne Visser   gitaar, mondharmonica, zang
Chris van der Meer   drums
Johan Steevens   gitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Milco van Zijtveld   trompet
Julian Kok   trombone
Nico Maruanaya   basgitaar
Henny Brouwer   toetsinstrumenten
Richard Jager   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Mr. Review

Nederlands oudste ska-band afkomstig uit Bussum, koppelt een lange adem aan een betrekkelijk lage productiviteit en doet het in het buitenland (lees vooral: Duitsland) aanzienlijk beter dan in Nederland.

1983

Mr. Review Arne Visser komt bij een concert van MarkFoggo & The Secret Meeting Dr. Rude tegen. Ze besluiten een band te beginnen. Aanvankelijk spelen ze met vier man voornamelijk ska- en reggae-covers, maar na verloop van tijd kiest de band definitief voor ska en gaat Visser nummers schrijven.

1989

Mr. Review tekent bij het Londense Unicorn Records en de eerste plaat, Walkin' Down Brentford Road verschijnt wereldwijd. Enkele tracks daarvan komen terecht op internationale compilatie-albums waarvan Skankin' Round The World. Het gevolg is dat de band succes krijgt in landen als Engeland, Frankrijk en Duitsland.

1994

Na bijna tien jaar verschijnt pas de tweede cd, Lock, Stock & Barrel. Mr. Review doet publicitair gezien goede zaken door een nummer bij te dragen aan de skinhead-tv-film De Bom Tikt, die in een groot deel van Europa wordt uitgezonden. Ook touren ze door Duitsland en Zwitserland.

1995

Lezers van een Duits ska-magazine kiezen Mr. Review als beste buitenlandse band van het jaar en ook het plaatwerk wordt bekroond. In januari neemt de band in Hannover en Hamberg een live-cd, Keep The Fire Burning, op die door het Duitse label Grover wordt uitgebracht. Grover brengt vervolgens ook de eerdere releases opnieuw uit. In de loop van het jaar brengt het Amerikaanse Moon Records een Best Of cd uit, waarop oud werk gecombineerd wordt met nieuwe opnamen.

1997

Mr. Review Mr. Review tourt opnieuw door Europa en komt in het voorjaar op de proppen met de zeer stemmige single Ships That Pass In The Night. Julian Kok verlaat tijdelijk de band. Roel Ording wordt vervangen door Dolf Koch (ex-Kaleh Manneh, ex-Let's Quit).

De Kaleh Manneh Let's Quit

1998

Het allerlaatste, maar niet minder feestelijke optreden van de band vindt in januari plaats in thuishonk het Tagrijn in Hilversum.

2000

The Babyshakers is een project van toetsenist André Stuivenberg samen met Mark Foggo, drummer René Beaart van The Mighty Jackals en bassist Anna Wodka van The Serial Skankers. Hun mengeling van ska en rock-'n-roll is in het seizoen 2000-2001 te horen op podia in Nederland en Duitsland. De groep brengt ook het album Shake The Baby uit.

Mark Foggo The Babyshakers

2001

Frontmannen Docta Rude en Arne Visser gaan verder onder de naam Rude & Visser.

Rude & Visser

2002 - 2009

In 2002 verschijnt van Rude & Visser het minialbum RedRum, opgenomen in Keulen. De band tourt enkele jaren door Europa en is te zien in Duitsland, België, Frankrijk, Italië, Spanje, Denemarken, Zwitserland, Oostenrijk, Tsjechië en Griekenland. In 2009, vlak voor de viering van het vijfentwintigjarig bestaan, wordt de bandnaam veranderd in Mr. Review.

2010

Het vijfentwintigjarig bestaan van Mr. Review wordt gevierd met het album met de toepasselijke titel XXV. De cd wordt op 13 november gepresenteerd in de Amstelveense P60.

Discografie Mr. Review

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Mr. Review

Audio/Video Mr. Review

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer