Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MR. Z

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Mr. Z

Periode

1994 - heden

Genre

dancehall, hiphop, pop/rock, rap, reggae, tekstschrijver

Mr. Z

De Surinaamse rapper Mr. Z groeit op in Rotterdam. Geïnspireerd door Bollywoodmuziek, reggae, soca en calypso begint hij zelf te drummen en te zingen. Met het producersteam Q&S (Quicktouch & Slow-Jam) en DJ R-Jay vormt hij in 1994 Booty Killerz. Op de singles Bootykiller en Count 2 Six en het ...
Volledige biografie...

Instrumenten

rap, tekstschrijver

Biografie Mr. Z

De Surinaamse rapper Mr. Z groeit op in Rotterdam. Geïnspireerd door Bollywoodmuziek, reggae, soca en calypso begint hij zelf te drummen en te zingen. Met het producersteam Q&S (Quicktouch & Slow-Jam) en DJ R-Jay vormt hij in 1994 Booty Killerz. Op de singles Bootykiller en Count 2 Six en het album Nuff Said (2006) zijn invloeden te horen van onder anderen Bob Marley, Peter Tosh, Shabba Ranks, Chaka Demus, Apache Indian en Buju Banton. Nuff Said verschijnt in Taiwan en China op het Taiwanese label Underground Records. De single Earth Angel is een hit op de Nederlandse jongerenzender FunX. Mr. Z levert ook gastbijdragen op singles van The Sunclub. Als Digidance zijn album niet in Nederland wil uitbrengen, verlaat hij dat label. De track Hypnotize komt in 2008 uit bij Big Boss Records. De rapper voert zijn dancehall en Caribische muziek uit met liveband op onder meer de festivals Noorderslag en Parkpop.

Discografie Mr. Z

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Mr. Z

Audio/Video Mr. Z

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer