Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MUZIEKGEBOUW AAN 'T IJ

Overzicht | Biografie | Foto's | Audio/Video

Genre

hedendaags, klassiek

Online

website

Muziekgebouw aan 't IJ

Muziekgebouw aan 't IJ te Amsterdam is één van de belangrijkste podia voor Hedendaagse en modern klassieke muziek in Nederland. Het opvallende gebouw nabij het Centraal Station aan de oevers van het IJ is bovendien een van de modernste concertzalen ter wereld. Het ontwerp van het Deense architectenbureau 3xN is ...
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

2010   Jaap Van Zweden

Biografie Muziekgebouw aan 't IJ

Muziekgebouw aan 't IJ te Amsterdam is één van de belangrijkste podia voor Hedendaagse en modern klassieke muziek in Nederland. Het opvallende gebouw nabij het Centraal Station aan de oevers van het IJ is bovendien een van de modernste concertzalen ter wereld. Het ontwerp van het Deense architectenbureau 3xN is meerdere malen in de prijzen gevallen. De vloer en het plafond zijn beweegbaar, zodat de akoestiek voor elk concert nauwkeurig kan worden afgestemd. De wanden bestaan uit panelen met led-verlichting, die in alle mogelijke kleuren kunnen worden afgesteld. Het bijzondere gebouw aan de oevers van 't IJ wordt gedeeld met het Bimhuis. In juni 2005 verrichtte koningin Beatrix de officiële opening. Naast concerten worden er ook regelmatig series en festivals gehouden. Kinderen kunnen er muziek ontdekken in de workshops van de Klankspeeltuin. Er zijn drie repetitieruimten. Het Muziekgebouw komt voort uit muziekcentrum de IJsbreker, dat 25 jaar lang een belangrijke plaats in de wereld van de hedendaagse muziek innam.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Muziekgebouw aan 't IJ

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer