Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MY FAVORITE SCAR

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

My Favorite Scar in 2010

Periode

2007 - 2014

Genre

metal

Online

Officiƫle website
Twitter

My Favorite Scar

My Favorite Scar is een rockgroep met leden uit de bands Feeler, Kingfisher Sky en Within Temptation. De band speelt strak uitgevoerde, stevige, melodische rock met melancholische teksten ('dark rock', noemen ze het zelf) met invloeden van onder anderen Metallica, Tool en Alice In Chains. My Favorite Scar deelt het ...
Volledige biografie...

Bezetting

Eef van Riet   gitaar
Jeroen van Riet   tekstschrijver, zang
Patrick de Kok   basgitaar
Stephen van Haestregt   drums
Daan Janzing   gitaar

Genoemd in de biografie van

2010   Feeler
2010   Oscar Holleman
2010   Within Temptation

Biografie My Favorite Scar

My Favorite Scar is een rockgroep met leden uit de bands Feeler, Kingfisher Sky en Within Temptation. De band speelt strak uitgevoerde, stevige, melodische rock met melancholische teksten ('dark rock', noemen ze het zelf) met invloeden van onder anderen Metallica, Tool en Alice In Chains. My Favorite Scar deelt het podium met onder meer met Disturbed en staat op het Global East Festival in Kiev. Producer Oscar Holleman ontfermt zich over de band en schrijft mee aan songmateriaal voor het debuutalbum dat in de zomer van 2010 verschijnt bij Universal. In het titelnummer verwerkt zanger Jeroen 'Jay' van Riet het overlijden van zijn moeder. My Favorite Scar tekent in januari 2011 een managementdeal met het Duitse Halbe Miete, het managementbureau dat ook werkt voor onder anderen Apocalyptica, Heather Nova en The 69 Eyes. Op 9 oktober 2013 presenteert de band in het Energiehuis in Dordrecht de zeven nummers tellende EP Wide Awake Pt.1. In 2014 kondigt de band op Facebook aan ermee te stoppen.

Discografie My Favorite Scar

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's My Favorite Scar

Audio/Video My Favorite Scar

Video My Favorite Scar

My Favorite Scar - Fading...
My Favorite Scar - Fading Away (exclusive demo version) + Free Download
Rain, #5 My Favorite Scar
Rain, #5 My Favorite Scar
Kingsize (official video)
Kingsize (official video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Kingsize (official video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer