Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

NANDO EWEG

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1973 - heden

Genre

componist, engineer, producer, producers, toetsinstrumenten

Online

Officiële website

Nando Eweg

Nando Eweg is een succesvol producer, engineer, componist die na zijn conservatoriumopleiding aan het werk gaat bij Fluitsma & Van Tijn. In 2003 begint hij zijn eigen studio in Hilversum. In 2005 start hij samen met onder meer John Ewbank een eigen label. Eweg werk onder andere samen met Di-rect, ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, engineer, producer, toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

2002   VanVelzen

Biografie Nando Eweg

Nando Eweg is een succesvol producer, engineer, componist die na zijn conservatoriumopleiding aan het werk gaat bij Fluitsma & Van Tijn. In 2003 begint hij zijn eigen studio in Hilversum. In 2005 start hij samen met onder meer John Ewbank een eigen label. Eweg werk onder andere samen met Di-rect, Bløf, Anouk en de Amerikaanse rapper/zanger Michael Franti.

1973

Nando Eweg wordt geboren op 9 december in Haarlem. Hij bezoekt het Stedelijk Gymnasium in Haarlem, maar stapt na anderhalf jaar over naar de HAVO voor Muziek en Dans in Den Haag. Daar studeert hij klassiek piano. In 1986 wint Nando op dertienjarige leeftijd het internationale Sauter pianoconcours. Weer anderhalf jaar later stapt Nando over naar het Eerste Christelijk Lyceum in Haarlem en maakt hij de HAVO af. Het eerste jaar tijdens het ECL doet hij ook nog vooropleiding klassiek piano gecombineerd met toegepaste electronica in Rotterdam. Na het ECL gaat Nando naar het conservatorium in Rotterdam en studeert hij zes jaar toegepaste electronica.

1997 - 2004

Tussen 1997 en 2003 werkt Nando fulltime bij de Soundwise studio's van Fluitsma & Van Tijn als producer en componist voor zowel commercials als cd-producties. Eind 2003 begint hij zijn eigen studio in DownUnder, de studio van John Ewbank, in Hilversum. Nando's bedrijfsnaam is Sounds Like Nando. Nando werkt ook regelmatig mee aan commercials voor onder meer Pickwick, Dayzers, DE en Calvé BBQ saus.

2005

Nando Eweg werkt samen met de meidengroep BadCandy aan nieuw materiaal. Ook begint hij een eigen label met John Ewbank, John Brands en Holger Schwedt.

Bad Candy

2007 - 2008

Eweg werkt mee aan de platen van VanVelzen. Hij produceert Everything I've Got (2008), de tweede single van Maaike Jansen (winnares So You Wanna Be A Popstar), de single Hello World van Nikki (winnares Idols 4 in 2008) en de single Face In The Crowd, een duet van Lionel Richie en Trijntje Oosterhuis. Face In The Crowd is de titelsong van Symphonica In Rosso, de naam van de concertreeks in september 2008 in het Gelredome te Arnhem. Hij werkt mee aan de titeltrack van Marco Borsato's album Wit Licht.

Marco Borsato Trijntje Oosterhuis VanVelzen

2009

Nando Eweg en Holger Schwedt produceren het tweede album van VanVelzen dat in twee delen verschijnt: Take Me In (mei) en Hear Me Out (september).

Discografie Nando Eweg

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Nando Eweg

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer