Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

NASTY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Nasty

Periode

1988 - heden

Genre

Nederlandstalig, R&B

Pseudoniemen

Nasty Chat

Nasty

Vrouwelijke rapper die flink scoort met een Nederlandstalige r&b/hiphop-ballad, die afgewezen was door Ruth Jacott.
Volledige biografie...

Bezetting

Bianc Boyd   zang

Genoemd in de biografie van

1996   Sat-R-Day

Biografie Nasty

Vrouwelijke rapper die flink scoort met een Nederlandstalige r&b/hiphop-ballad, die afgewezen was door Ruth Jacott.

1988

Nasty (echte naam: Bianc Boyd) doet mee aan de Nederlandse Kampioenschappen Rappen in Amsterdam en eindigt als eerste in de klasse Dutch Female Rapper.

1990

Nasty vormt samen met producer Martin Boer het mellowhouse-duo 2Static. Boy I'll House Ya is de eerste single van de groep. De single behaalt slechts een tipnotering, maar komt wel geregeld op MTV voorbij. Dat resulteert in een acht maanden durende Europese MTV-toer met o.a. Twenty 4 Seven en Army Of Lovers.

2static

1991

De tweede single, Feel That Beat, scoort goed in o.a. Frankrijk en Italië.

1993

Melody MC sampelt een gedeelte van Nasty's rap uit Feel That Beat in zijn nummer Dum Da Dum en behaalt daarmee in zes landen een nummer vijf-notering. Nasty schrijft in samenwerking met Nicman teksten voor andere projecten en scoort een clubhit met All I Wanna Do.

1995

Nasty schrijft op aanraden van haar publisher een Nederlandstalige nummer. Een Moment Zonder Jou is bedoeld voor het album waar Ruth Jacott aan werkt, maar haalt de selektie niet.

Ruth Jacott

1996

Nasty Nasty stapt over op het Nederlands en op r&b. Ze treedt op tijdens het Now Summer Dance Festival in de Kuip. In het najaar komt Een Moment Zonder Jou uit. Het wordt een grote hit voor Nasty.

1997

Nasty wint in april een TMF-Award voor de Meest Veelbelovende Act van 1997. Ze maakt een Engelse versie van Een Moment Zonder Jou. Het nummer, I Miss You, wordt in het voorjaar in Duitsland uitgebracht. Als tweede Nederlandstalige single wordt Hou Me Vast uitgebracht. De single Stapelgek Op Jou bevat een remix door de op Jamaica geboren producer Kurtis Mantronik (echte naam: Kurtis Khaleel). Vervolgens duikt Nasty de studio in voor haar debuutalbum. Een half jaar later, eind november, verschijnt Kleurenblind.

Discografie Nasty

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Nasty

Audio/Video Nasty

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer