Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

NEDERLANDS KAMERORKEST

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

nederlands kamerorkest

Periode

1955 - 1985

Genre

hedendaags, klassiek

Online

Officiƫle website

Nederlands Kamerorkest

Het Nederlands Kamerorkest ontstaat op initiatief van bestuur en directie van het Holland Festival die menen dat er een apart orkest moet komen voor orkestmuziek uit de pre-klassieke tijd. Het orkest richt zich voornamelijk op werken uit de late barok en de klassieke periode. Dirigent van meet af aan is ...
Volledige biografie...

Biografie Nederlands Kamerorkest

Het Nederlands Kamerorkest ontstaat op initiatief van bestuur en directie van het Holland Festival die menen dat er een apart orkest moet komen voor orkestmuziek uit de pre-klassieke tijd. Het orkest richt zich voornamelijk op werken uit de late barok en de klassieke periode. Dirigent van meet af aan is de violist Szymon Goldberg, die ook het artistieke beleid bepaalt. Vanaf begin jaren zestig is het orkest een permanent bestaand orkest dat concertseries brengt, met name in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag. Incidenteel werkt het orkest mee aan operaproducties. In de jaren zeventig en tachtig gaat het orkest niet mee met de ontwikkelingen op het gebied van de historische uitvoeringspraktijk, wat het orkest een behoudend imago bezorgt. In 1985 gaat het orkest op in het Nederlands Philharmonisch Orkest maar behoudt daarbij zijn karakter als zelfstandig orkest.

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Nederlands Kamerorkest

Audio/Video Nederlands Kamerorkest

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer