Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

NEUK!

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1995 - heden

Genre

hardcore, Nederhop, Nederlandstalig

Online

Officiële website

Neuk!

Nederhopformatie uit Hoofddorp/Amsterdam die zowel hardcore punk als hiphop in haar muziek verwerkt. De teksten kenmerken zich door hun kwaadheid over alledaagse onderwerpen: politie, stappen, bitches en hardcore.
Volledige biografie...

Bezetting

Bastiaan de Boer   zang
Carsten   zang
Dre   basgitaar
Rutger (1)   drums
Theo Holsheimer   gitaar

Overige muzikanten

Wijnand   gitaar

Genoemd in de biografie van

1999   Spookrijders
2001   Mendoza Dance Parti
2005   Orphanage

Biografie Neuk!

Nederhopformatie uit Hoofddorp/Amsterdam die zowel hardcore punk als hiphop in haar muziek verwerkt. De teksten kenmerken zich door hun kwaadheid over alledaagse onderwerpen: politie, stappen, bitches en hardcore.

1995

Neuk! wordt in augustus opgericht door de zangers Bastiaan (Het Beest) en Carsten (De Maniak), gitarist Wijnand, bassist Dre en drummer Rutger.

1996

Neuk! is met een nummer vertegenwoordigd op de Djax Nederhop-verzamelaar De Posse - Deel Twee. In het nummer Volwassen draagt de groep haar boodschap duidelijk uit: 'Ik ben wie ik ben dus zeik niet aan me kop. Heb je stront in je oren man, ROT OP !' De band krijgt naar aanleiding van het succes van de compilatie een platencontract bij hetzelfde Djax Records aangeboden.

1997

De eerste CD, Dopeheid Troef, verschijnt, waarop loeiharde speedmetal en hardcore te horen is, voorzien van Nederlandstalige raps die handelen over alles wat het vijftal niet zint. In het nummer Je Leeft Maar 1 Keer, rapt Osdorp Posse's Def P mee. Tijdens Noorderslag '97 ontstaat een rel wanneer de groep de toegang tot de zaal wordt ontzegd. De naam Neuk! is vanaf dan definitief gevestigd.

1998

Op de tweede cd, Tot De Schijt Ons Dood... doen de Nederhoppers Uniek, Protest en De Spookrijders mee. Hoewel Neuk! met beide benen in de Nederhopscene staat, heeft de muziek die de band speelt meer met hardcorepunk te maken dan met echte hiphop met vette beats. Hoewel de band een grote schare trouwe fans kent, treedt de groep, die door de jaren heen een vrij beruchte naam in het clubcircuit is geworden, weinig op.

Spookrijders

2000

Naast activiteiten in Neuk! houdt basist Dre zich ook kort tijd bezig met zijn soloproject D.R.A. Posse (lees: Diarree Posse), waarbij hij onder het pseudoniem Dr. Ol beats en basloops maakt. Eind december duikt de band met producer Daan van de Elsken Studio Stilteloos in voor opnamen van het nieuwe album.

2001

Het Nadeel Van De Twijfel, de derde cd van Neuk!, verschijnt in april. Het is de laatste uitgave op het label Djax waarmee eind mei het contract wordt beëindigd. Drummer Rutger gaat met zijn andere band Ill Nino de studio in om een album op te nemen met producer Frank Reijgersberg.

2002

Bassist Dre moet in februari tijdelijk rust houden vanwege een zenuwbeklemming aan zijn rechterschouder en zijn nek. Jake Styles van Beyond93 valt voor hem in. Drummer Rutger, bassist Dre en gitarist Wijnand stoppen. Zij vinden dat het tijd wordt voor iets nieuws en dat de groep te veel tijd kost. Zangers/rappers Carsten en Bastiaan zijn voorlopig van plan door te gaan.

2004

Nieuwe aanwinst Theo Holsheimer (ex-Mendoza Dance Parti) speelt ook gitaar in de metalformatie Orphanage.

Mendoza Dance Parti

Discografie Neuk!

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Neuk!

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer