Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

NEW WAVE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

promotiefoto New Wave (bron: website Top Notch)

Periode

2015 - heden

Genre

hiphop

New Wave

New Wave is een hiphopcollectief dat is samengesteld door platenbaas Kees de Koning van het label Top Notch. Met steun van de Buma Music Academy trekt een grote groep jonge rappers zich terug op Schiermonnikoog om er te werken aan nieuw materiaal. In april 2015 wordt het album New Wave gepresenteerd ...
Volledige biografie...

Bezetting

Lil Kleine   rap
Ronnie Flex   rap
Jack $hirak   producer
Bokoesam  
Monsif   producer
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Spanker   producer
Frenna   rap, zang

Genoemd in de biografie van

2015   Lil Kleine
2015   Ronnie Flex

Biografie New Wave

New Wave is een hiphopcollectief dat is samengesteld door platenbaas Kees de Koning van het label Top Notch. Met steun van de Buma Music Academy trekt een grote groep jonge rappers zich terug op Schiermonnikoog om er te werken aan nieuw materiaal. In april 2015 wordt het album New Wave gepresenteerd in de grote zaal van Paradiso. De single ‘Drank & Drugs’ van Lil’ Kleine en Ronnie Flex wordt een enorme hit en de verschillende video’s van New Wave behalen miljoenen views op YouTube. De samenwerking wordt met twee Edisons (beste album en in de categorie hiphop). De jury van de Edisons prijst de ‘catchy, ontroerende, opwindende, grappige en meeslepende liedjes’. Tot verrassing van velen wint New Wave de Popprijs 2015. Na de bekendmaking op het festival Noorderslag in Groningen volgt een lauw applaus. Tijdens het aansluitende optreden verlaat een groot deel van het publiek de zaal.

Discografie New Wave

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's New Wave

Audio/Video New Wave

Video New Wave

Aflevering 4 (slot) - #Ne...
Aflevering 4 (slot) - #NewWave is uit!
Aflevering 3 - #NewWave i...
Aflevering 3 - #NewWave is uit!
Aflevering 2 - #NewWave i...
Aflevering 2 - #NewWave is uit!
Aflevering 1 - #NewWave i...
Aflevering 1 - #NewWave is uit!
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Aflevering 1 - #NewWave is uit!

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer