Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

NEWZ

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Newz in 1982

Periode

1977 - 1983

Genre

disco, funk

Newz

Newz is een disco- en funkband uit Tilburg. Drummer Gerben Oppermans en toetsenist Henry van Helvoirt kennen elkaar uit het Top 40-circuit. Ze richten samen Newz op en spelen regelmatig in Brabant in wisselende bezettingen met soms vijf muzikanten aangevuld met drie zangeressen. Als disco populair wordt stapt Newz over ...
Volledige biografie...

Bezetting

Gerben Oppermans   drums
Henry van Helvoirt   componist, toetsinstrumenten, zang
Richard Sigarlaci   percussie

Biografie Newz

Newz is een disco- en funkband uit Tilburg. Drummer Gerben Oppermans en toetsenist Henry van Helvoirt kennen elkaar uit het Top 40-circuit. Ze richten samen Newz op en spelen regelmatig in Brabant in wisselende bezettingen met soms vijf muzikanten aangevuld met drie zangeressen. Als disco populair wordt stapt Newz over op dit genre, en met succes. De groep breekt door na een optreden in 1980 in het voorprogramma van de Dolly Dots in de Tilburgse discotheek Talk Of The Town. De single Oeh I Say wordt in 1982 een bescheiden hit.

Discografie Newz

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Newz

Audio/Video Newz

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer