Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

NEXT CRISIS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1983 - 1987

Genre

new wave

Next Crisis

Gevarieerde new wave uit Amsterdam/Leiden met onder meer zangeres Greetje Hoeffnagel en toetsenist Rens van der Meer. Hun handjevol cassettes en hun enige, titelloze minialbum leveren gemengde reacties op in de muziekpers. De groep doet ook nog een sessie voor het radioprogramma VARA's Popkrant. Van der Meer gaat verder met ...
Volledige biografie...

Bezetting

Rens van der Meer   toetsinstrumenten
Erik Willemsen   drums
Hans Kemp   gitaar
Stef Van Buuren   basgitaar
Greetje Hoeffnagel   zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1966   Rens van der Meer

Biografie Next Crisis

Gevarieerde new wave uit Amsterdam/Leiden met onder meer zangeres Greetje Hoeffnagel en toetsenist Rens van der Meer. Hun handjevol cassettes en hun enige, titelloze minialbum leveren gemengde reacties op in de muziekpers. De groep doet ook nog een sessie voor het radioprogramma VARA's Popkrant. Van der Meer gaat verder met het Ton Bavelaar Collectief, schrijft muziek voor radio- en tv-commercials en is componist van de hit The Road Ahead (1999) van het duo City To City. David Boegheim drumt vanaf 2005 in het trio Black Hole uit Walcheren.

Discografie Next Crisis

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Next Crisis

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer