Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

NICK BULT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Nick Bult

Periode

1992 - heden

Genre

achtergrondzang, componisten, elektronica, musical, pop, sessiemuzikanten, toetsinstrumenten, zang

Online

Officiële website

Nick Bult

Nick Bult studeert toetsen en elektronische compositie en maakt daarna onderdeel uit van de groepen Johnny Baby en Ten Sharp. Hij zit ook enige tijd in de begeleidingsbands van René Froger en Marco Borsato. Bult is de muzikale leider bij het televisieprogramma Memories. De titelsong Jij En Ik wordt voor ...
Volledige biografie...

Instrumenten

achtergrondzang, elektronica, toetsinstrumenten, zang

Biografie Nick Bult

Nick Bult studeert toetsen en elektronische compositie en maakt daarna onderdeel uit van de groepen Johnny Baby en Ten Sharp. Hij zit ook enige tijd in de begeleidingsbands van René Froger en Marco Borsato. Bult is de muzikale leider bij het televisieprogramma Memories. De titelsong Jij En Ik wordt voor de Memories Band een bescheiden hit. Naast Memories is Bult componist voor de tv-programma's Het Theater van het Sentiment, De Held en De Reünie. De toetsenist/componist verzorgt de muziek voor kindertheatervoorstellingen van Theater Terra zoals Kikker In De Wolken, Kleine Ezel en de familiemusical Muis. Hij levert bijdragen op platen van Mrs Einstein, Jan Smit, Darre en Mink en is vaste toetsenist in de Amerikaanse popgroep Venice.

In bezetting van

Johnny Baby   achtergrondzang, toetsinstrumenten
Marco Borsato   toetsinstrumenten
Memories Band   toetsinstrumenten, zang
René Froger   toetsinstrumenten
Ten Sharp   achtergrondzang, toetsinstrumenten

Discografie Nick Bult

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Nick Bult

Audio/Video Nick Bult

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer